44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

דג בסגנון בוכרי

בס"ד

 במקור הבוכרים מכינים את המתכון עם דג קרפיון אבל אני המרתי אותו למה שאוהבים אצלי, אז הכנתי עם דג נסיכת הנילוס, יצא מעולה ואפילו קיבל מחמאות מאימי הבוכרית.

הנה המתכון המקורי.

המצרכים:

3 דגי קרפיון פרוסים לפרוסות לא דקות (את הזנב פורסים ופותחים לרוחב, לא עד הסוף)

מלח גס

קמח תופח (בפסח קמח מצהאו קמח תפוחי אדמה)

שמן לטיגון

 

לרוטב:

3/4 כוס מים

1 חב' כוסברה קצוצה דק

מלח (בערך כף)

2 ראשי שום כתושים

 

אופן ההכנה:

להעמיד את הדגים במלח גז חצי שעה ולשטוף היטב.לנגב אותן בניר סופג.

לטבול בקמח (בפסח בקמח מצה או קמח תםוחי אדמה)

לטגן בשמן חם משני הצדדים.

הרוטב:

בקערה שטוחה ומלבנית (לא עמוקה) שמים את המים,כוסברה קצוצה, מלח ושום כתוש.

משהים את מי השום לחצי שעה וטובלים את הדגים מיד לאחר הטיגון.

 

לפי ההגשה מניחים את הדגים במי השום במשך כרבע שעה.

על כל חתיכת דג לפזר מהכוסברה שבמי השום.

להגיש קר.

*אפשרות - לטגן פרוסות לחם לבן יבש בשמן שבו טוגנו הדגים ולטבול במי השום.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת