00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

דגים ברוטב לימון עשיר

11/04/2011
שוב דגים!
כבר סיפרתי שבזמן האחרון אני מבשלת יותר ויותר דגים. בדרך כלל עם רוטב אדום פיקנטי כי רק הצמוד ואני אוכלים, אבל נמאס מהרוטב האדום, צריך לגוון!
הפעם התחשק לי רוטב לימוני סמיך וחמצמץ. עץ הלימון בגינתנו קורס מעומס לימונים עסיסיים, כך שמתבקש להכין רוטב שכזה לדגים השבועיים.
אל הרוטב שידכתי ארטישוק ירושלמי וקישואים קטנים שנפרסו דק דק, הדגים טוגנו לפני הבישול, כי רק כך הצמוד יאכל, ורק לאחר שהרוטב בושל היטב והארטישוק התרכך, הוכנסו הדגים המטוגנים לסיר ובושלו עוד זמן קצר בלבד.
יצא תבשיל טעים ושונה מאד ממה שאנחנו רגילים אליו. הלימון דומיננטי לכן אם אתם לא אוהבים מאד חמוץ, הפחיתו את כמות הלימון.
הקורנפלור מעניק לרוטב סמיכות מצוינת וגוון לא שקוף, המרווה מוסיפה טעם נהדר והתבשיל כולו מעניין וטעים.
 
 
דגים ברוטב לימון עשיר
 
מצרכים:
1/2 שקית דגי בקלה/מרלוזה מופשרים (כ-3 פילטים של דגים)
1 בצל קצוץ
4-5 יחידות קטנות ארטישוק ירושלמי - פרוס לעיגולים דקים
4-5 קישואים קטנים (רצוי צרי היקף) - פרוסים לעיגולים דקים
5 שיני שום קצוצות
3 עלי מרווה
 
רוטב:
2 כפיות קורנפלור
מיץ מ-2 לימונים
מלח
פלפל לבן גרוס
1 כף סוכר
מים לפי הצורך
 
לדגים:
מיץ מ-2 לימונים
מים קרים לפי הצורך
קמח מתובל במלח
שמן קנולה לטיגון
 
לעיטור:
100 גר` שקדים מולבנים פרוסים  - קלויים על מחבת ייבשה
 
אופן ההכנה:
1. את הדגים יש לחתוך לרצועות באורך של כ-8 ס"מ ולהשרות בקערה עם מיץ מ-2 לימונים + מים קרים עד לכיסוי הדגים, כחצי שעה.
2. לאחר ההשריה יש לסחוט את הדגים ולייבש אותם בעזרת מגבת נייר.
3. כל פיסת דג נטבול בצלחת קמח מומלח ונטגן טיגון קצר משני הצדדים. *אפשר לדלג על שלב זה.
 
4. בסוטאג` (סיר רחב ונמוך) נטגן את הבצל בשמן זית. כשהבצל מתחיל להיות שקוף יש להוסיף אליו את השום ואת פרוסות הארטישוק.
5. בקערה יש לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב למעט המים.
6. נוסיף לסוטאג` את פרוסות הקישואים ואת הרוטב ונוסיף מים לפי הצורך - יש להוסיף מים עד לגובה סביר שיכיל גם את הדגים.
7. נתבל את הרוטב, נוסיף עלי מרווה, נסגור את הסיר ונבשל תוך ערבוב מזדמן וזהיר כ-30 דק`, עד שפרוסות הארטישוק מתרככות.
8. נוסיף את פרוסות הדגים המטוגנות (או הטריות) כך שיצופו ברוטב, ונבשל 10 דק`.
 
 
 
 
רוטב לימוני סמיך
 
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים לעיטור ומרקם
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הערות:
* כאמור, ניתן להכין את התבשיל עם הדגים המטוגנים או עם דגים טריים. בכל מקרה רצוי לא לוותר על שלב ההשריה של הדג במי לימון.
* ניתן להפחית מכמות מיץ הלימון ברוטב ללימון אחד ולהוסיף אם יש צורך עוד מיץ לפי הטעם.
* אם אין לכם מרווה ניתן לוותר או להחליף בעלי טימין.
* במהלך בישול הרוטב, מומלץ לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.
* ניתן להכין יום מראש.
 
בתאבון.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

49 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת