00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

צ`יפס צלי וטיפים..

אחד התבשילים הכי אהובים על בני הבית הוא צלי עגל בתוספת צ'יפס פריכים וחמים. 

את הרעיון למדתי מסבתא חנה (חמותי עליה השלום)  שיצרה שילוב טעמים מנצח המתאים לארוחת צהריים מפנקת. 


נכון, לא אכחיש. התבשיל המדהים  דורש התעסקות לא מעטה, אבל התוצאה שווה בעיקר אחרי ...

שיכלתי לסחוט מבעלי בנקל את תליית הכביסה... דקות אחרי שסיים לאכול בעודי "ממהרת"   לשבת בכייף על כוס קפה אייכותי בבית הקפה בצהלה. 

מתחילים? 

 

מנקזים  במסננת את הנוזלים מבשר העגל.  מכינים את תפוחי האדמה האדומים. קולפים, משרים בקערת מים + חומץ למשך שעתיים.

 

טיפ - החומץ מסייע לנקז את העמילן והטיגון משווה לצ'יפס טעם מעולה.

 

 מחממים שמן זית בסיר רחב ומכניסים את הבשר לסגירה והשחמה.  לאחר שהבשר נצלה היטב מוסיפים שתי כוסות ציר עוף.

טיפ -  אני מכינה ציר עוף מבעוד מועד ומקפיאה בקופסאות. משתמשת לרטבים, לצלי עוף לצלי בשר

למרקי קטניות, לממולאים ועוד... 




מתבלים לפי טעם. אני נוהגת לתבל בפלפל גרוס. גריל עוף, פפריקה מתוקה, מעט אגוז מוסקט.

כאשר הסיר מגיע לרתיחה סוגרים ומנמכים להבה. מבשלים  שעה וחצי לערך עד שהבשר רך.



בנתיים מסננים ומיבשים את תפוחי האדמה לפני טיגון.

טיפ- משיקולי איכות הסביבה אני מפחיתה את השימוש בניר חד פעמי כמו גם במטליות לחות שסילוקן מכביד מאוד על

הסביבה. לשם כך אני רוכשת מטליות ריצפה מיקרופייבר גדולות ואיכותיות ומשתמשת בהן למטבח.  מייבשת עליהן את

הירקות, את תפוחי האדמה לפני טיגון, מניחה עליהן את  הכלים שיצאו מהמדיח בטרם יבשו לחלוטין... מכבסת ומחזירה

לשימוש.  2-3  מטליות גדולות שכאלו נמצאות ברשותי כל העת... 

 

מטגנים את הצ'יפס - שימו לב איזה מראה העניק לו החומץ... 

 

מעבירים את הצ'יפס יישירות לסיר הבשר לאחר שהבשר בשל לחלוטין והלהבה אינה דולקת עוד.
 
מכאן יש לשמור על החום הקיים בסיר ולסגור מיד אחרי שמכניסים עוד מנת ציפס מהטיגון.
 
חימום נוסף של הסיר שמכיל הכל יחד יגרע מטעם התבשיל ויהפוך את הצ'יפס לעיסתי. את תכולת הסיר מקפיצים ולא מערבבים עם כף מכל סוג.  אוחזים בשני צידי הסיר ומקפיצים כך שהבשר והצ'יפס יתערבבו ויספיגו טעמים זה בזה.  שמרו על סיר סגור עד ההגשה. 

  
 
עורמים על צלחות הגשה
מזמינים את כולם  וחוגגים עם סלט ירקות וטחינה. 
 
בתאבון
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת