00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגיות קוקוס מושלגות - לא רק לימות חול

09/04/2011
 

 



למי שאוהב קוקוס כמוני.
אני עד היום קונה את ממתקי הקוקוס הורודים כל פעם שעיני שוזפת אותם. אין אפס.

 

העוגיות האלה אמנם נעשו לפני פסח אך למי ששומר בדבקות על החוקים אפשר להחליף לקמח פסח שיש בשנים האחרונות ולהנות באותה המידה גם בחג עצמו.

 






עוגיות קוקוס מושלגות

 

1/4 + 1     כוסות פתיתי קוקוס
200 גר`     חמאה רכה
200-250   גר` אבקת סוכר  (עדיף כזו שעושים לבד בבית)
1/2 + 1     כפיות תמצית שקדים
1/4 + 2     כוסות קמח
1/2 + 1     כפות גרירת קליפת תפוז
1/2           כפית מלח


לחמם מחבת על אש קטנה ולקלות בה את פתיתי הקוקוס מספר דקות עד הזהבה קלה.

להקציף חמאה עם 100 גר` אבקת סוכר. להוסיף את תמצית הוניל ולערבב. את שארית אבקת
הסוכר להניח בקערה.

 

 

 


להוסיף את הקמח, גרירת תפוז ומלח. לערבב היטב ולהוסיף פנימה בעדינות את פתיתי
הקוקוס. חערבב , לכסות את הקערה ולהניח במקרר למינימום שעתיים עד 24 שעות.


להוציא את הבצק מהמקרר כמחצית השעה לפני ההכנה. לחמם תנור לחום של 175 מעלות.

להניח נייר אפיה על תבנית שטוחה וליצור כדורים. להניח את הכדורים כשרווח ביניהם על נייר האפיה.   

לאפות עד הזהבה קלה של העוגיות כ  15 - 16 דקות.




 

 

לקרר את העוגיות כ 5 דקות ולהכניס את העוגית החמות עדין לתוך קערת אבקת הסוכר.
לגלגל את העוגיות באבקה עד כיסוי מוחלט.  


לחזור על הפעולה, דהיינו, לחכות שוב כ 5 דקות ולגלגל שוב את העוגיות בתוך האבקה. 

לשמור בקופסא אטומה. אפשר להכניס לצנצנת יפה ולהביא כמתנה.



אלינוער



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

71 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת