33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

אורז אדום בסיסי ואורז עם פלפלים

אורז אדום בסיסי  ואורז עם פלפלים

התאהבת בטעמו של האורז האדום!
אורז מלא בעל צבע אדום בגידולו הטבעי וטעם אגוזי וייחודי.למדתי שהוא  עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון, סידן וברזל.בארצות שונות באסיה נהנים מאורז אדום הנאכל על קליפתו מזה אלפי שנה. ביפן הפך האורז לפופולארי ביותר בשל התכולה הגבוהה של האנטי-מחמצנים שבו. בבישול נגלה החלק הפנימי הלבן של האורז ,הוא יוצר טעם חמאתי מעט וקצת דביק .
המתכון שאתן הוא הבסיס ואליו אפשר להוסיף תבלינים, ירקות, קטניות או להכין ממנו סלטים .בישולו ארוך יותר מבשול אורז רגיל.
אני נוהגת בכל אורז שקונה לרחוץ את האורז ליבש היטב ולשמור נקי בצנצנות אטומות.
ולמתכון הבסיסי

1 כוס אורז אדום 
1כף שמן 
2 כוסות מים
 מחממים את השמן  בסיר, מוסיפים את האורז האדום ומערבבים עד שינוי קל בצבע בערך 2 דקות.
מוספים מלח ותבלינים שתי כוסות מים ,.
מבאים לרתיחה על אש בנינונית 
כשרותח מכסים היטב את הסיר ומנמיחים את האש 
מבשלים כ30 דקות על אש קטנה מאד.
מאווררים את האורז עם מזלג 
מכסים את הסיר וממתינים עשר דקות לפני ההגשה.

אורז אדום עם פלפלים



1 בצל קצוץ 
½ פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
½ פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כף שמן זית 
לאדות עד לריכוך הירקות
להוסיף
1 כוס אורז אדום 
לערבב ולטגן כשתי דקות 
להוסיף
2 כוסות מים
ולבשל כ 30-40 דקות על אש קטנה מכוסה .
לכבות את האש,לאוורר בעזרת מזלג ולכסות את הסיר ולתת לאורז לנוח כ10 דקות לפני הגשה 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת