66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

סמבוסק

סמבוסק

בס"ד

 

כיסוני הבצק המוכרים מן המטבח העיראקי, מעט עבודה אך הטעם שווה את הכל.

 

המצרכים לבצק:

 

4 כוסות קמח

20 גרם שמרים

1 כף סוכר

50 גרם מחמאה ממומסת

1/4 כוס מים

1-2 כוסות מים

 

המצרכים למילוי:

 

1.5 כוסות גרגירי חומוס מושרה(אפשר מקופסא)

2 בצלים קצוצים

מלח, פלפל שחור

1 כפית גדושה כמון

1 כפית גדושה בהרט

1/2 כפית פפריקה מתוקה

 

שמן לטיגון עמוק

 

אופן הכנת המילוי:

1.במידה ומשתמשים בחומוס יבש, משרים את הגרגירים במים ללילה, מסננים ומבשלים עד לריכוך כ-45 דקות (עדיף להשתמש בחומוס משומר - מקצר את התהליך), מסירים את הקליפות, טוחנים ומעבירים לקערה.
2. מטגנים בשמן את הבצל, מוסיפים את החומוס הטחון ומערבבים היטב, מוסיפים את כל התבלינים.

אופן הכנת הבצק:

1.ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים וכף סוכר.

2. שמים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים את תערובת השמרים, המרגרינה המומסת ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת מים פושרים (1-2 כוסות תלוי בספיגה של הקמח) עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים לתפוח חצי שעה.

3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים, מניחים כפית גדושה של מלית במרכז, מורחים את קצוות הבצק בחלבון ומקפלים לשניים. משהים לתפיחה נוספת של 20 דקות.

4. מחממים שמן עמוק ומטגנים את הכיסונים עד לגוון זהוב.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת