00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פינוק זריז לבוקר טוב

חייבים משהו קטן וחביב ליד הקפה של הבוקר? החברה קפצה לביקור ואין עוגיות מוכנות? רוצים משהו מתוק ולא רוצים לעבוד קשה? קבלו את הלחמניות המתוקות מהמטבח האנגלי והסקוטי ובשמן המקורי סקונס (Scones). מתברר שבארצות המקור יש להם המון גרסאות, מקמחים שונים, מתוקות, מלוחות וגם צורת ההכנה משתנה מגרסא לגרסא. בגרסא שאני מביאה כאן הן עשויות מקמח ושמנת מתוקה ובסך הכל לוקח כחצי שעה להכין אותן.
אז אם חשקה נפשכם בטקס התה בסגנון דבונשייר, לכו והכינו סקונס שמנת מהירים, מקסימים למראה, נימוחים במרקמם וממכרים בטעמם.
Yes Darling !

 

 

המתכון של מאיה מרום מ"ידיעות אחרונות" עם שינויים שלי

 

המרכיבים (ל-12 יחידות קטנות):
1+1/2 כוסות קמח
קורט נדיב של מלח
1+1/2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות גדושות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) 
1/4 כוס תותים חתוכים לקוביות (כ0.5 ס"ם)
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף שוקולד צ'יפס

 

ההכנה:
מנפים לתוך קערה את הקמח ואבקת האפיה והמלח. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמנת המתוקה, את התותים והשוקולד צ'יפס ומערבבים בכמה תנועות רחבות עד שמתחילים להיווצר כמה גושי בצק לא אחידים.
מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. לשים פעמיים-שלוש עד לקבלת גוש אחיד.
מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות ומגלגיל בין הידיים לקבלת צורה אחידה יחסית.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-15 דקות עד שהסקונס תופחים ומזהיבים קלות.
בתום האפיה כדאי לדגום אחד כדי לבדוק שהבצק אפוי דיו, אם המרקם עדיין בצקי מדי יש לאפות כ-2 דקות נוספות ולבדוק שוב.
מוציאים מהתנור, מצננים קצת (בעיקר כדי לא לשרוף את הלשון) ומגישים.

 

הערות:
הבצק מתקבל די דביק וקצת קשה לעבודה, אבל חשוב מאוד להמנע מלישת יתר כדי לא לפגוע במרקם הקליל של הסקונס
במקור המתכון כולל דובדובנים חמוצים מסוננים מהסירופ ושוקולד מריר קצוץ וכמובן אפשר לגוון ולשחק עם תוספות אחרות
אפשר לשטח את הבצק לעיגול עבה ולקרוץ ממנו צורות בעזרת חותכן עוגיות
לגוון זהוב ממש יש למשוח את הסקונס בחלמון טרוף רגע לפני האפיה

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת