00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

עוגיות השבת תפודים וקציצות


ריחות משכרים אפפו את הבית בשעה האחרונה. בחצות היום נכנסנו כולנו מורעבים.

תוך זמן קצר מצאו דרכם אלת השולחן: 

 


טגנתי את קציצות הבשר שחיכו לי מוכנות במקרר: 

אני נוהגת להכין מראש את העיסה. לצנן. ליצור קציצות ולצנן שוב. 

חצי קילו בשר טחון

2 בצלים קצוצים דק

תבלינים: מלח, גריל עוף, פפריקה מתוקה, שוורמה תורכית.

 פלפל גרוס

חופן שמיר קצוץ

ביצה

רבע חלה . 

 

הפעלתי את הטוסטר אובן לצלייה אחרונה של התפודים האפויים :

תפוחי אדמה קטנים מבושלים במים.

בתבנית פיירקס מעט שמן זית.

לחצות את התפודים לרסס בשמן קנולה.

לפזר תבלינים מכל טעם:

פלפל גרוס

פפריקה חריפה ומתוקה

מעט שום

גריל עוף

מלח בישול

לאפות חצי שעה ולהגיש. 

 


תוך כדי שכולם מתקבצים התחלתי לרדד את בצק העוגיות שהכנתי אתמול. 

 

עוגיות וניל קוקוס

4 כוסות קמח תופח

2 ביצים

200 גרם חמאה

כוס סוכר

3/4 כוס קוקוס

2 סוכר וניל ועוד כמה טיפות תמצית. 

גרדת לימון

כמה טיפות מים

ללוש הכל לניילן ולצנן.

לרדד ליצור צורות ולאפות  על ניר אפייה 180 מעלות עד השחמה.

לצנן ולאפסן בצנצנת או במילה אחת כמו שאני אומרת לבת שלי : "תצנצני את העוגיות"...

 

שבת שלום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת