00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוף עם עגבניות שרי וזיתים שחורים

 

מתכוני עוף יש בשפע, ובכל זאת אנחנו תמיד מחפשים חדשים לגיוון. רוב מתכוני העוף הם קלים זמן הכנתם קצר יחסית וטעמם נפלא.

בביתי בכל ארוחת שבת או חג חייבת להיות מנת עוף כלשהי, כך שאתם מבינים שאחרי לא מעט שנות נישואין כבר התאספו אצלי לא מעט מתכונים. אפילו כאלו שאינם רשומים בשום מחברת. אתן לכם עכשיו מתכון נחמד וקל לכרעי עוף ברוטב עגבניות שרי וזיתים שחורים לימים בהם מחפשים מתכון מהיר הכנה וטעים.

שיהיה בתאבון..


המצרכים:

 

  • 5-6 ירכיים חתוכות לחצי

  • 2 בצלים פרוסים לחצאי עיגולים 

  • 4 שיני שום כתושות

  • 1/2 קופס' עגבניות שרי חצויות

  • 1/2 קופס' זיתים שחורים מגולענים

  • צרור עשבי תיבול (פטרוזיליה וכוסברה) קצוצים

  • 2 ענפי טימין טריים

  • 1 כף פפריקה מתוקה

  • 1/2 כף פפריקה חריפה

  • 1/2 כף כורכום

  • מלח ופלפל

  • 4-5 עלי בזיליקום קצוצים 

 

 

ההכנה:

 

  1. מטגנים את הבצל והשום בסיר עם מעט שמן עד הזהבה.

  2. מוסיפים את חתיכות העוף ומשחימים אותם עד קבלת צבע זהוב יפה.

  3. מוסיפים את עגבניות השרי, הזיתים וצרור עשבי התיבול (למעט הבזיליקום). מטגנים כמה דקות הכל יחד ומוסיפים מים עד גובה העוף, מתבלים ומביאים לרתיחה.

  4. מנמיחים את האש, מכסים את הסיר ומניחים לו כשעה-שעה וחצי עד שהעוף רך והנוזלים הצטמצמו מעט.

  5.  מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.

 

 

ובתאבון לכולם..



 

 


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת