00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

חג` כחיל

02/04/2011
חג` כחיל, רזיאל 18, יפו

 

שירת העשבים

 

כשאומרים בתל-אביב את המילה "עשבים", האסוציאציה הראשונה שעולה לראש היא בד"כ גראס, קנאביס. בצפון הארץ מאידך, כשאומרים את אותה מילה, מתכוונים לעשבי הבר, הגדלים בשדות בין חודשי החורף לאביב. עשבי בר הם כל-כך טעימים, שבכל שנה אני נוסע למסעדות בצפון במיוחד עבורם. בתל-אביב ניתן אולי למצוא כל מאכל שעולה על הדעת, אך דווקא עשבי בר אין בנמצא בשום מקום. המסעדות הערביות באזור המרכז לא מעיזות להגיש אוכל ערבי אותנטי, ומעדיפות לכוון למכנה המשותף הקולינארי הנמוך ביותר: חומוס-צ`יפס-סלט.

 

לאחרונה, למרבה השמחה, נפל דבר. מסעדת חג` כחיל, שנפתחה בכיכר השעון ביפו, החליטה להביא את בשורת עשבי הבר לאזור המרכז. למעשה מייבאת המסעדה את המטבח הערבי הגלילי כולו. התפריט בה הוא קופי-פייסט של מסעדות צפוניות ידועות כדוגמת אל באבור ואל תנור. תמיד תהיתי מדוע אין באזור המרכז מסעדה ערבית עילית אחת לרפואה. הרי אם כל-כך הרבה תל-אביבים אוכלים באל-באבור ודיאנה בדרך לצפון, מדוע לא להביא את אוצרות המטבח הערבי אליהם הביתה?

המסעדה עצמה נאה, נקייה, ונעימה. המחירים סבירים, השרות יעיל והשירותים מצוחצחים. ביום שבת בצהריים מאידך, בשל העובדה שקהל המשפחות הישראלי ממלא אותה עד אפס מקום, המסעדה הופכת רועשת, צפופה והמונית. ההמלצה שלי היא, עבור מי שמעוניין לסעוד בנחת, להעדיף לבקר כאן בזמן אחר.

 

כדרכן של מסעדות ערביות, גם כאן נפתחה הארוחה בהפגזה כבדה של צלוחיות סלטים אל השולחן (20 ש"ח לסועד שמזמין מנה עיקרית, 30 ש"ח למי שלא). המבחר כאן יוצא דופן, קצרה היריעה מלתאר את כולו - ולכן אציין רק חלק ממנו: עגבניות שרי ברוטב פסטו, כרובית בטחינה, אבוקדו בלימון, סלט ארטישוק, תרד, עולש, חוביזה, סלט תורכי, קישואים בלבן, חצילים קלויים, לבנה, סלט ירקות, טבולה, תרד, סלט תפוחי עץ, סלק – ועוד כהנה וכהנה ממטעמי המגזר.

 

 

 

 

 

 

חלק מהסלטים היו מעולים (עולש, חוביזה ותרד), טובים (כרובית בטחינה, סלט תפוחי עץ, עגבניות בפסטו) – והשאר סבירים, שגרתיים יותר, אך בכל מקרה ללא נפילות. הטריות והרעננות ניכרו בהם, אך קצת הפריע לי שחלקם הוגשו קרים מדי. העולש היה בשרני, מלא טעם – וניכר כי יודעים כאן לטפל בירק המיוחד הזה. באופן כללי, מדובר בסלטי פתיחה מהיותר מוצלחים שנתקלתי בהם באזור המרכז. עבור תל-אביבים, שהחך המיובל שלהם התרגל לסלטי פתיחה בנוסח אולמי שמחות, מדובר בחידוש של ממש.

 

 

 

 

 

 

 

חומוס אינו כלול בסלטי הפתיחה, ולכן הזמנו גם אותו (15 ש"ח). הוא היה יציקתי, כבד ולא מיוחד מספיק. ניתן להסתדר כאן היטב גם בלעדיו.

 

 

למנה עיקרית הזמנו צלע טלה ממולאת באורז, בשר ושקדים (95 ש"ח). הטלה שבושל בישול ארוך, היה רך מאוד, מלא טעם - והשומן בו  נמס בפה באושר. מילוי האורז והשקדים שבתוכו הפך את החגיגה למושלמת. במילה אחת: מז`יק.

 

 

 

 

בנוסף הזמנו מחמר (50 ש"ח). מדובר בחצי עוף עם בצל מטוגן וסומק, על מצע פיתה עירקית. העוף הצלוי היה סטנדרטי, והפיתה, שספגה לקרבה את מיצי העוף והבצל, היתה טעימה. מנה חביבה, אם כי פחות מיוחדת מקודמתה.

 

 

לקינוח הזמנו אטייף (24 ש"ח). זהו קינוח ערבי, שמקובל להכינו בחודשי הרמדאן. די נדיר למצוא אותו "מחוץ לעונה" ולכן אני מזמינו בכל מקום שאני מוצא אותו. מדובר בשלושה כיסוני בצק מטוגנים במילוי אגוזים. הבצק היה פריך, קריספי, ומילוי האגוזים שבתוכו היה מעודן, לא מתוק מדי - ובעל טעם ממכר. קינוח שאסור בתכלית האיסור לפספס כאן.

 

 

חג` כחיל היא מסעדה ערבית עילית אותנטית. פתיחתה באזור המרכז היתה דבר מתבקש. האוכל באל באבור ודיאנה אולי קצת מדויק יותר, אולם בכל מקרה מדובר במקום מוצלח גם כן. עבור תושבי תל-אביב מדובר בבשורה של ממש – כבר לא צריך "להחתים דרכון" כדי ליהנות מהמטבח הערבי האותנטי. המסעדה עומדת לדעתי לעשות חיל, והשאלה המתבקשת היא: איך לא חשבו על זה קודם?

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 25/06/2011:

השבוע חזרתי למסעדה, הפעם בצהרי אמצע שבוע, ויכולתי להתרשם ממנות שלא הוזמנו בפעם הקודמת: קבב חלבי (העתק מדוייק של המנה באל באבור), סינייה בטחינה (מנה סטנדרטית) וכנאפה (טובה מאוד). המנה העיקרית המנצחת כאן לטעמי היא עדיין צלע הטלה הממולאת. בשום פנים ואופן אסור לפספס כאן גם את האטייף המושלם.

 

המקום מבפנים:

 

קבב חלבי:

 

 

סינייה בטחינה:

 

צלע טלה ממולאת:


כנאפה:


אטאייף:

 

עדכון מתאריך 17/02/2012:

לרגל בוא החורף חזרתי לאחרונה לחג` כחיל, במטרה לאכול עשבי בר. נהניתי ממנות עולש וחובזה נפלאות, שלא נופלות במאום מאלה המוגשות בצפון. כמו כן גיליתי מנה נפלאה חדשה: שוק עוף הממולאת באורז, בשר אנטריקוט טחון ושקדים. בהתחשב בתמחור המתון שלה (55 ש"ח) זוהי אחת אחת המנות האטרקטיביות ביותר במסעדה. האטייף הוא אחד הקינוחים הטעימים ביותר שמוגשים כיום בת"א כולה. דווקא הכנאפה, אחת ממנות הדגל של המטבח הערבי בישראל, איכזבה. היא היתה מלוחה מדי ובעלת מרקם מסטיקי מדי.

חובזה:

עולש:

שוק עוף ממולאת:

אטייף:


כנאפה:

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת