00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פרגיות ותפוח אדמה בסגנון סופריטו

 

את השם "סופריטו" שמעתי לראשונה באחת מהתוכניות של גיל חובב. אז זה לא נראה לי משהו שאנחנו נאהב, לכן התעלמתי. אבל השם הקליט נשאר בראש כמו גם הזכרון של תפוחי האדמה הזהובים, אותם מטגנים לפני הבישול.
אז באחד הימים כשנדרשתי שוב להכין צהריים לי ולג'וניור החלטתי לנסות. פישפשתי ברשת, התרשמתי, הפנמתי והכנתי לנו תבשיל מקסים נוסח סופריטו. במקום העוף השתמשתי בפרגיות וכי למה? כי לאחרונה פשוט התאהבתי בנתחים העסיסיים האלה שלהבדיל מחזה עוף לא מתייבשים בזמן הטיגון לכן אותן אפשר להשחים מכל הלב.

 

 

 

המרכיבים:
4 נתחי פרגית חתוכים לקוביות בינוניות
4 תפוחי אדמה חתוכים גס (קוביות של 3 ס"ם בערך)
שמן לטיגון חצי עמוק
1 בצל חתוך לפלחים (6-8)
2 שיני שום שלמות
1 ענף רוזמרין
מלח, פלפל, פפריקה ותבלינים לפי הטעם

 

ההכנה:
מחממים על האש מחבת עם שמן חצי עמוק.
שוטפים את תפוחי האדמה ומנגבים היטב.
מטגנים בשמן החם עד הזהבה יפה, מערבבים כל כמה זמן כדי להזהיב מכל הצדדים.
מוציאים לקערה עם נייר סופג.
בסיר נפרד שמים 2-3 כפות שמן זית ומזהיבים את פלחי הבצל.
מוסיפים את קוביות הפרגיות ואת ענף הרוזמרין ומטגנים עד השחמה קלה.
מוסיפים את תפוחי האדמה והשום, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומוסיפים מים רותחים עד גובה של 3/4 מהמרכיבים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-חצי שעה בסיר מכוסה חלקית.
בודקים שתפוחי האדמה מבושלים דיים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מוצאים את הרוזמרין ומגישים.

הערות:
אם רוצים להכין התבשיל עם חלקי עוף , יש להשחים גם אותם בשמן חצי עמוק ואת תפוחי האדמה כדאי לחתוך ל4 פלחים. כמובן שזמן הבישול יתארך
עם בתום הבישול נשארו הרבה נוזלים בתבשיל אפשר להגביה את הלהבה ולבשל כמה דקות עד שהנוזלים מתאדים במידה הרצויה

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת