00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוף בלימון - מתכון של אהרוני



פסח בפתח. 

הבעל מודיע שהוא יצבע את החדר של הילד. אז התארגנו ביחד, פינינו את החדר ואני מכוונת שכוננית הספרים מגבס תעבור כבר שינוי. מועמסים עליה ספרים בבלאגן שלם. אני מודיעה לבעל שאחרי `יד ראשונה` בחדר של הילד הספריה תעבור גם צביעה. לא התעצלתי, כל הספרים [ 5 מדפים ארוכים ארוכים] עברו למיטה הזוגית של הילדה, ואני ממתינה שהספריה תיצבע.

עד כאן זה היה מהיר.

דרכם של הספרים לספריה ולמדפים היתה קצת יותר ארוכה. כל ספר אובק, נפתר, נזכרתי מתי נרכש ולמה [גם תקופה של חזרה בתשובה], ועל ספרי הבישול התעכבתי הכי הרבה כמובן.

הלכתי לחפש את הערך `מרינרה` בספרים האיטלקיים לא מצאתי עדיין. נתקלתי במושג הזה פעמיים במהלך קריאת שני ספרים אחרונים. את הערך מרינרה לא מצאתי אבל מצאתי מתכון לעוף בלימון.

אז ידעתי שהכי מהר שאפשר אגש להכין, וזה קרה הבוקר.

נצמדתי כמובן להוראות. בדיוק איך שנמסרו בספר:


עוף בלימון 

6 כרעי עוף או עוף מחולק ל-6 מנות

1/2 כוס שמן זית משובח

מיץמלימון

3 שיני שום קצוצות

1 כף בזיליקום קצוץ דק [השתמשתי בקוביות שקונים מוכנות. זה הפתרון הכי טוב]

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1 לימון לא קלוף, פרוס דק.


לאחר שטיפת העוף וייבושו, מוסיפים אותו למרינדה הזו:

כל חומרי התיבול שמפורטים למעט הלימון הפרוס. מערבבים ומשרים לכמה שעות.

*** אופים בחום בינוני גבוה - 200 מעלות כשלושים דקות. 

לאחר מכן מניחים על העוף את פרוסות הלימון ואופים עוד 15-20 דקות.


העוף כמובן, הוכן, הושרה במרינדה, וכעת הוא מתבשל ומפיץ ניחוח איטלקי במטבח. מתכון פשוט וקל. 

מצאתי פתרון טוב לתבנית. יש לי תבנית מספר 28 לעוגות מסיליקון. מאד לא נוח לאפות בתבנית הזו ולכן היא הומרה סופית לתבשילי בשר ועוף בתנור.



אני מחכה לצלם שיגיע לצלם ויחווה דעתו על העוף בלימון.


הפרוייקט הבא הוא הכנת טורלטיני בדיוק כפי שמכינים באיטליה בעבודת יד.  הזדמנות לחסל את מלאי הקמחים בבית לפני פסח.


ולכבוד המאורע, ספרי הבישול עלו קומה. מעכשיו, אפתח יותר, אמצא דברים מעניינים להכין, והעיקר אצמד למרשם המקורי, שייצא בדיוק כמו שרצה אהרוני להעביר.



מתוך

בישול איטלקי

ישראל אהרוני ושאול אברון

כשר

הוצאת מודן 1989

220 עמודים




אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת