00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

עוגת דבשוקולד בזיגוג מוקה

עוגת דבשוקולד בזיגוג מוקה

(שתי תבניות אנגליש קייק)

חומרים:

1- כוס (240 מ"ל) קפה נמס, לא ממותק עם מעט חלב, בטמפרטורת החדר

2- ביצים

1/2- כוס (100 גרם) סוכר

1/3- כוס (70 גרם) שמן קנולה

1/2 1- כוסות (480 גרם) דבש

1- כפית אבקת קינמון

2/3 1- כוסות (240 גרם) קמח תופח

1- כפית אבקת אפייה

1/3- כוס (30 גרם) אבקת קקאו

לזיגוג:

(הכמות שלהלן מספיקה לכיסוי העוגות, אם רוצים רק להזליף, ניתן להפחית את

הכמויות)

1/2 1- כפיות אבקת קפה נמס מגורען

1- כפית מים רותחים

1/2 1- כוסות (180 גרם) אבקת סוכר

2- כפות מיץ לימון

2- כפות מים

אופן - הכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני - נמוך (165 מעלות), ומשמנים את התבניות

שמים בקערת מיקסר את הקפה, הסוכר, השמן, הדבש, ואבקת קינמון, ומערבלים

במהירות בינונית 2-3 דקות

מנפים אל תוך הקערה, בהדרגה, את הקמח, אבקת אפייה, ואבקת הקקאו

וממשיכים לערבל כ 2 דקות, רק עד שמתקבלת עיסה נוזלית אחידה

יוצקים אל התבניות ואופים כ 35 דקות בערך, עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש

עם מעט פירורים, מוציאים מהתנור ומניחים לצינון, מחלצים את העוגות מהתבניות

ומניחים על צלחות הגשה

הזיגוג:

שמים בקערה את אבקת הקפה והמים הרותחים ומערבבים היטב, בעזרת מטרפה

ידנית, עד שגרגירי הקפה נמסים, מוסיפים את אבקת הסוכר, מיץ הלימון והמים

ומערבבים היטב עד שמתקבל זיגוג אחיד וחלק, יוצקים על פני העוגות והשוליים,

ומגישים.....תהנו......

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת