00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

פוסט ללא מילים..

לפני כחודש וחצי פרשתי מתפקידי כמנהלת בפורום ביקורת מסעדות כאן בתפוז. אולי זה בגלל חוסר בזמן, שלב אחר בחיים, המחשבות על פרוייקט "תחרויות בישול" וגם הפרוייקט שליוויתי בחודש האחרון, "מהמקלדת למטבח" בקורדוברו בר יין ומטבח בפלורנטין.

את הפרוייקט הזה ליוויתי מבחינה קולינרית וגם מבחינה אינטרנטית. שיתוף פעולה עם יונתן הלר הבעלים, שהפך לחבר טוב עקב שהות רבה שלי בבר המגניב הזה שלו.. וביחד עם בלנדר - תקשורת שיווקית, אחת מחברות היח"צ שאני הכי מעריכה אם לא ה...

בין לבין נכנסו גם דברים נוספים, פרוייקט בשיתוף עם חברת מורפי ריצ'רדס למעבדי מזון החדשים שלהם, המתכונים שלי מלווים את הליין החדש של מעבדי המזון המקצועיים.. (אוטוטו בהמשך הפוסט, תהיה סנונית ראשונה..) אבל הדבר האחרון שציפיתי שיקרה בחודש הזה, היה לקבל את הבשורה שקיבלתי..  זה כבר היה יותר מדי עבורי להתמודדות.. וזה הזמן להודות לחבורה המדהימה של החברים שסובבים אותי ולא נותנים לי לשקוע למטה אפילו לא לרגע אחד.. לא יודעת אם אוכל להודות לכם על הכל.

לקרוא לפוסט הזה, "פוסט ללא מילים" זה יפה.. אבל יש כאן הרבה מילים, אבל יותר ממה שיש כאן, יש המון מילים בתוכי שאני לא מצליחה לבטא ולהוציא.. זו היתה אמורה להיות התקופה היפה שלי, הפריחה הקולינרית שלי (שוב) שאני יודעת שהפעם אני לא אוותר לאף אחד ובמיוחד לא לעצמי.. אני חוזרת לתחום הקולינרי בצורה זו או אחרת עם מוגבלות כזו או אחרת. על אפו וחמתו של מי שזה לא יהיה! המילים רוצות לצאת אבל אני לא יודעת כיצד לכתוב אותן, אבל אלו שמכירים, קוראים ויודעים.. לבטח גם ידעו לקרוא בין השורות הסתומות האלו וידעו את שאני רוצה להגיד.

כאשר פנו אליי בהצעה לפרוייקט מתכונים בשיתוף עם מורפי ריצ'רדס, אני לא יכולה לומר שלא הייתי מופתעת. אני זוכרת את השיחה הראשונה עם צאלה המדהימה ואח"כ את השיחות שלי עם הקרובים אליי בהתייעצות ודילמות. זוכרת איך התקדמנו צעד צעד ואיך בחרתי מתכון מתכון. כאשר עשיתי ניסויים על החברים והמשפחה (תודה תודה לכל מי שטעם ונתן הערות) ותודה לאחת והיחידה, אחת מקרני השמש שלי, רימה אולברה שעזרה וסייעה לי ביום הצילומים. תודה גם לצלם אסף אביטל על התמונות המדהימות שיצאו לו, היה לי תענוג!

המתכון הראשון שאחשוף כאן הוא כדורי כרישה וגבינות שהגשתי אותם עם רוטב עגבניות פיקנטי ומעושן.. למי שיגיע בשלישי הקרוב לקורדוברו, תחכה לו טעימה של המנה הזו.. סתם כפינוק.. (אל תשכחו להזמין מקום!!) ואם עדיין לא החלטתם אם לבוא או לא.. אז רק תזכורת מה עוגיו.נט ואני הולכות להכין :-)

(צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט)

כדורי כרישה וגבינות ומטבל עגבניות פיקנטי

החומרים:

6 יח' כרישה – החלק הלבן

150 גרם קשקבל מגוררת

150 גרם מוצרלה יבשה מגוררת

100 גרם פרמז'ן מגורר

125 גרם ריקוטה מלוחה

125 גרם גבינה מלוחה מפוררת

2 ביצים

מלח ופלפל גרוס

לציפוי:

100 גרם פירורי לחם

שמן לטיגון חצי עמוק

 

לרוטב עגבניות:

2 כפות שמן זית

1 בצל יבש קצוץ גס

3 שיני שום

2 פלפל צ'יפוטלה קצוץ (חלפניו מיובש ומעושן) או 2 כפות מחית צ'יפוטלה (ניתן להשיג בחנויות המתמחות של חברת "טרס פזוס" או של חברת "לה קוסטניה")

800 גרם עגבניות מרוסקות

1 כף סוכר

מלח ופלפל גרוס

 

 

אופן ההכנה:

רוטב עגבניות:

1. במחבת מחממים את השמן זית. מוסיפים את הבצל ומאדים להזהבה קלה.

2. מוסיפים את השיני שום ואת הפלפל הקצוץ (או המחית).

3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות.

4. מתבלים במלח, פלפל גרוס וסוכר. טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.

5. מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים את הרוטב.

 

כדורי כרישה וגבינות:

1. במעבד מזון בעזרת הדסקית פריסה הדקה, פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.

2. מבשלים את הכרישה כ-15 דקות בסיר גדול עם מים עד כדי כיסוי ומלח.

3. מסננים את הכרישה וסוחטים אותה היטב משאריות מים.

4. בקערה מערבבים את הכרישה, גבינות, ביצים, מלח ופלפל. אם התערובת רטובה מדי, ניתן להוסיף מעט פירורי לחם.

5. יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ ושומרים בקירור.

6. מחממים בסיר שמן לטיגון חצי עמוק.

7. מצפים את הכדורים בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.

8. בצלחת מניחים כ-2 כפות מהרוטב ועל זה מניחים את הכדורי כרישה.

 

הערות:

עם תערובת הכרישה והגבינות ניתן לשחק ולהתפרע - להוסיף גבינה מלוחה מגוררת, פרמזן.. לשחק איך שבא לכם עם התערובת.. במקסימום תצטרכו להוסיף עוד ביצים או קצת פחות פירורי לחם.. העיקר הוא שיווצרו כדורים יציבים..
 מבחינתי הדבר הכי חשוב להעביר כאן זה לא לפחד אלא לדמיין ולהמציא..

מי שמעוניין להכין את המתכון לפסח, יכול להחליף את הפירורי לחם בקמח מצה.

(צילום (גם התמונה הראשית): אסף אביטל)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת