00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עולם הסאטירה

נמאסו עלי תוכניות האוכל

   עידן תוכניות הבישול בטלביזיה החל עם הבשלן הבריטי פלויד שסימן ההכר שלו היתה כוס יין. פלויד הגיר יין בכמויות לאלפסים ולמחבתות וכן לגופו. מה קרה שאלתי את עצמי ממתי הבריטים למדו מה זה יין הם בקושי יודעים מה זו בירה, אז יין בידו של בריטי?, אך אני חייב להודות  תוכניות הבישול עימו היו מהנות. התוכניות הופקו במקומות אקזוטיים וקיבלנו ערך מוסף של אתרים תיירותים ששם פלויד בישל מיני מאכלים בחיק הטבע עם אמצעים מאולתרים. סדרת התוכניות שלו היתה נפלאה וכיוון שההצלחה מדבקת החלו החקיינים ללכת בדרכו. אצלנו מן הראוי להזכיר את המסעדן צחי בוקששתר שהיה הראשון שחיקה את פלויד עם מנות גדושות של יין וביקור במטבחים העממים בארצות אירופה. נו נזכיר גם את חיים כהן, אהרוני וכמובן את הבשלנים הזרים שניתן לראות כל יום בערוצי הכבלים.

פלויד מבשל בטולוז

ממליץ לכם לצפות בסרט הנפלא רטטוי - שהוא לעיגה לענף המסעדנות, טבחים, מבקרי מסעדות והסועדים.

אז זהו רבותי מבחינתי הסיפור שלכם תם, נגמלתי מהצפייה בתוכניות הבישול במהלך שידור התוכנית "מאסטר שף" עם הטבחים החובבים ובהנחיית המקצוענים אייל שני, חיים כהן שהפכו את הבישול הבנאלי לסרט מתח. התוכנית "קרב סכינים" גם היא עצבנה אותי בקטעי המתח במלחמת העולם בין הטבחים. פעם טבח היתה מילת גנאי, בסטקיות חרכו לנו את הסוליות שקראו להם "פילה לבן" ו"אנטרקוט" גם המונח שיפודי פרגיות "ברגיות"(תרנגולות זקנות) הכניסו לנו ללקסיקון. פתאום כולם הפכו לשפים ומסעדנים מה קרה לכם? מדוע כולם מנסים להמציא קומבינציות מסובכות למזון בסיסי. כל היוקרה שמנסים להכניס לנו למטבח, בעזרת סכיני השף במחירים של 500 שקלים וצפונה, תנורי אדים, תנורים כפולים, מתקני אפיית לחם, מקררי יינות, בקבוקי יין במחירים של 179 ש"ח כל אלו הם תוצרים של עידן השפע. כל אלו לא יעזרו בישראל כמעט ולא ניתן להשיג חומרי גלם איכותיים במחירים סבירים. רוב תוכניות הבישול מוכרות לכם/ן אשליות נו מי מאיתנו יכין מאכלים מסובכים שדורשים פטריות כמהין. או שומן אווז. שמן הזית נשפך שם כאילו הוא הבסיס להצלחת המעדן. בתוכנית הבישול היינות נמזגים אלק להנאת הטבח, נו תגידו לי אתם איזה טבח שותה יין בעת התקנת ארוחת צהריים.

   העיתונים גם הם ממלאים אותנו במתכונים, בעידן המחשב מקלידים בורשט או שוקרוט מדפיסים ויאללה מבשלים. אצלנו בבית יש לי שני מדפים מלאים ספרי בישול גזירי עיתונים, דפים מודפסים, ניירות מוכתמים מלאן מרשמים. אמרתי לאשתי בואי ניקח את כל הניירת נהפוך אותה לעיסת נייר נצור ממנה קבבים ונטגן בשמן זית יהיה לזה טעם כמו לבשר הצמחי העשוי מסויה. באמת נשות ישראל היקרות תרגילו את בני ביתכן שאתן לא טבחיות מדופלמות מספיקים שבעה מרשמים מכל מנה לגיוון מלא של הארוחות אתן יודעות לבשל שבעה מרקים? יש לכן מתכונים לשבע עוגות תאמינו לי זה די והותר. תפסיקו להיות עבדים לארוחות המשפחתיות אתן טורחות מינימום יומיים ובני המשפחה טורפים את האוכל בתוך שעה ומלקקים לכן "איזה טבחית נפלאה" חבל על הטרחה והמאמצים אל תצאו מכליכם, הכינו מנות פשוטות שקלות להכנה.

   מי מכן נפלה בפח שנטמן לה בתוכניות הבישול עם יד על הלב הצלחתן לאפות אחת מהמאפים או הפשטידות שהציגו בפניכם הטבחים? זה מזכיר לי את הסיפור על הבת שמצלצלת לאמא ושואלת אותה כמה מלח ופלפל להוסיף לקציצות? האם שהינה טבחית ידועה עונה לה ככה וככה ועושה תנועות בידה הפנויה.

  אסיים בהשוואה בינינו לבין הצרפתים האיטלקים והספרדים הם בניגוד אלינו לא בולסים, "טמבלים זה לא היין ושמן הזית-זהו הביס האחרון בגבינת גורגונזולה בסיום הארוחה שמהווה קינוח ולא חצי קילו גלידה כפי שלמדנו מהאמריקאים בסרטים" הספרדים והאיטלקים נוהגים לשתות מעט ליקר מיוחד שעוזר למערכת העיכול פרנט ברנקה Fernet Branca  אז תפסיקו לפטם את משפחתכם עם חמש מנות ראשונות ארבע מנות עקריות ושלושה סוגי קינוחים.

אל תפטמו את עצמכם ומשפחתכם - תראו את זה לצאצאיכם שלא יבלסו כמו האמריקאים!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לעגן צמרת אלא אם צויין אחרת