00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפיה ובישול בכיף - גם לקטנטנים!

סינרול קינמון - פרווה/ ללא ביצים!

סינרול קינמון - פרווה/ ללא ביצים!

 

את המתכון הבא לקחתי למעשה מקרין גורן. הסיבה שלקחתי דווקא את שלה היא כיוון שחיפשתי מתכון ללא ביצים. כיוון שלא מצאתי כזה ,הסתפקתי במתכון שיש בו אך ורק ביצה אחת כדי שאוכל לנסות ולהמיר אותה למשהו אחר. חוץ מזה שהמתכון של קרין הוא יאמי לגמרי.

לפני כמה זמן מצאתי כתבה ברשת  שדיברה על המרת ביצים במאפים, והחלטתי לנסות את אחת ההמלצות שהייתה רשומה שם, וההמלצה הזו הייתה: לא אחרת מאשר בננה. בנוסף, הייתי צריכה להכין את זה לארוחת ערב יום שישי ומכיוון שאנחנו אוכלים בשרי, הייתי צריכה שהמתכון יהיה גם פרווה. לאחר כל ההמרות, יצאו לי סינרולי קינמון טעימים ויפים, ובכלל לא מורגשים כל השינויים שעשיתי. אז הנה המתכון לאחר כל ההמרות:

**רק הערה קטנה - אני מודה שאני נמצאת אולי בין היחידים (לפחות בסביבה שלי) שלא אוהבים בכלל בננות. אבל, חוץ מריח הבננה שיש לבצק עצמו בזמן הלישה והתפיחה, הטעם בכלל לא ניכר בסינרולים לאחר שהם יוצאים מהתנור. ואם תכינו ולא תגידו לאנשים, הם בכלל לא ירגישו בבננה. וזאת לכל מי שפוחד מטעם הבננה שידבק בסינרולים.

 

חומרים:

לבצק: 

4 כוסות קמח 
1/2 שקית שמרית או חצי שקית שמרים יבשים (אני ממליצה על שטיבל)
1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם) 
2 כפות סוכר 
1+1/4 כוסות מים פושרים 
1 בננה בינונית מרוסקת
50 גרם מחמאה מומסת, פושרת - או מרגרינה ללא מלח מסוג אחר
1/2 כפית מלח 

למלית קינמון: 

לערבב יחד:
100 גרם מחמאה מומסת, פושרת (או כל מרגרינה ללא מלח אחרת) 
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה 
1 כף גדושה קינמון 

לזיגוג: 

מי סוכר: 
2 כפות סוכר+מים רותחים בכמות שרק מכסה את הסוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס

אופן ההכנה:

הכנת הבצק

דבר ראשון לערבב את השמרים עם הקמח כדי שלא יבואו במגע עם שאר החומרים, ואז להוסיף את שאר חומרי הבצק, ללוש עד שהבצק אחיד, להמשיך עוד טיפה, וזהו. אל דאגה, הבצק הזה יוצא נורא דביק, אז זה בסדר גמור.

ניתן לרסס מעט שמן על הבצק בסיום הלישה, אני לא עשיתי את זה ועדיין יצא לי מצויין.

לכסות את הקערה ולתת לבצק לנוח עד שהוא תופח כפליים מגודלו. לי זה לקח שעה, אבל זה יכול לקחת טיפה יותר.

 

הכנת הסינרולים

מכיוון שהבצק נורא דביק- יש לשפוח קמח על משטח העבודה, ומעל הבצק.אני אוהבת שהסינרולים דווקא יחסית קטנים,לכן אני מחלקת את הבצק לשני חלקים שווים ועם כל חלק פועלת באופן הבא:

שלב ראשון -  ללוש יחד עם הקמח כחצי דקה עד שהבצק נוח לעבודה. ועדיין-לפני הרידוד, לשפוך עוד טיפה קמח משטח העבודה כדי למנוע הידבקות.

שלב שני - יש לרדד את הבצק לצורה מלבנית-שלא יהיה עבה מדי. לרדד פשוט עד שיודעים שאם מרדדים עוד טיפה אז הבצק יתפרק (זו תמיד השיטה שלי). למרוח מעל הבצק חמאה מומסת, ולאחר מכן לפזר באופן שווה את מלית הקימנון. לגלגל את הבצק לצורה של רולדה, ואז עם סכין פורסים לפרוסות. אני לא עושה את זה לפי גודל מסויים. אני אוהבת שהסינרולים יוצאים די קטנים. הרי גם ככה הן אחר כך תופחים עוד. 

שלב שלישי - להניח על מגש עם נייר אפיה משומן, עם רווחים בין הסינרולים, לכסות עם מגבת ולחכות להתפחה שניה. כדי למצנוע התייבשות הבצק , מומלץ לרסס מעט עם שמן. אבל ממש ממש מעט.

שלב רביעי - לאחר ההתפחה השניה, להכניס לתנור שחומם מראש לכ-190 מעלות, רבע שעה וזהו - הבצק משחים וזה הזמן להוציא-אחרת הם יתחילו להתייבש ולהתקשות והרי כל הקסם בסינרול קינמון זה הרכות והאווריריות שלו.

וזהו!

בתיאבון!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רינת4 אלא אם צויין אחרת