00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

חמין ביתי

 

 

תבשיל החמין מקוטרג בדרך כלל כתבשיל ליום שבת חורפי וגשום, למרות שאני מכירה רבים שלא מעבירים את יום השבת ללא סיר החמין גם בימי הקיץ החמים. אז למרות שהחורף אצלנו לא היה ממש חורפי וגשום ואולי דווקא בגלל זה, נשארו לנו געגועים לסיר הזה, המהווה מוקד עליית רגל במשך כל השבת, כאשר ריחו  המשכר מתפזר בכל רחבי הבית.

החמין הוא תבשיל רב עדתי, לכל עדה נוסח משלה. גרסאות ההכנה הן רבות ומגוונות ולכל בית אב סגנון הכנה משלו. 

מן ההגינות אספר לכם כי אצלי בבית, הוא אכן אורח חורפי בלבד, אך למען אלו שאצלם מתארח החמין בכל ימות השנה, אתן לכם כעת את המתכון הביתי שלנו, ואתם כבר תחליטו מתי להכין.

 

 

 

 

המצרכים:

 

  • 1 ק"ג בשר שפונדרה, צלעות או שריר הזרוע חתוך לקוביות

  • 2 חתיכות עצם (בקר )טריות

  • 2 כוסות שעועית מנומרת/לבנה קטנה

  • 1/2 כוס חיטה / גריסי פנינה

  • 3 תפוחי אדמה  קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות (לא חובה)

  • 2 בצלים שלמים בגודל בינוני/קטן

  • 1 ראש שום חתוך לרוחבו

  • 1 עגבניה גדולה ובשלה חתוכה לחצי

  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות

  • צרור גדול של עשבי תיבול (כוסברה ופטרוזיליה) 

  • תבלינים : כמון, חוויג' מרק, קארי, פ. מתוקה, פ. חריפה, מלח ופלפל שחור 

 

הוראות הההכנה:

 

  1.  בסיר כבד עם מעט שמן מטגנים את חתיכות הבשר וצורבים מכל הצדדים.

  2. מוסיפים את העצמות, הקטניות, תפוחי האדמה, הבטטה, הבצלים, השום והעגבניה לסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי כל הכבודה, ומביאים לרתיחה.

  3. מוסיפים את צרור עשבי התיבול והתבלינים, מנמיכים את האש ומשאירים על הגז לכחצי שעה. מכבים את האש, טועמים במידה ויש צורך משפרים טעמים. מוציאים את צרור עשבי התיבול והעגבניה. 

  4. לפני הכנסת הסיר לתנור יש לבדוק האם יש צורך בהוספת נוזלים, במידה וכן יש לעשות זאת כעת. לסגור את הסיר היטב (אם יש צורך ניתן לעטוף בנייר אלומיניום) ולהכניס לתנור בחום של שבת.

  5. כעת יש להיפרד יפה, עד למחרת בבוקר כאשר הריח יעיר אתכם.

 

 

הנה לפניכם כמה תמונות מתהליך ההכנה :

 

 

חיתוך הבשר לקוביות


 

 

סגירת הבשר 

 

 

הכל ביחד בסיר להרתחה וספיגת הטעמים ..

 

 

לאחר ההרתחה הראשונית מוכן להיכנס לתנור (בשלב זה ניתן להוסיף נוזלים במידת הצורך)

 

 

 

והנה אחרי שינת לילה נעימה..... החמין מוכן ומזומן להגשה....

 

 

 

שיהיה לכולם בתאבון ונתראה במתכון הבא!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת