00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת מוס

 

 

אם חיפשתם מתכון לעוגת מוס טעימה, קלה להכנה ויפיפיה אז זו העוגה בשבילכם. כפי שניתן לראות בתמונה היא אכן מרשימה ותאמינו לי, או יותר נכון לבני ביתי, (שלאחרונה נהפכו לטועמים מוסמכים), היא גם טעימה. העוגה מתאימה בהחלט לימים החמים שלנו, כאשר רוצים להתרענן עם עוגת מוס/גלידה קרה ובתוכה הפתעה מרעננת של פלחי פרי אהוב. והכי חשוב, בינינו, היא סוחטת מחמאות עד בלי סוף.

את העוגה ניתן לשמור במקפיא, ולהוציא למקרר כחצי שעה לפני ההגשה. כך שאתם יכולים להכין בזמנכם החופשי, להקפיא ולהוציא בשעת הצורך.

המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 26 או כמו שאני עשיתי, בשתי תבניות קטנות של 18. (כפי שציינתי קודם, אחת אפשר להקפיא ולהוציא בשעת מצוקה..)

 

 

המצרכים לבסיס העוגה:

3 ביצים

70 גר` סוכר 

25 גר` אבקת קקאו 

2 כפות מים

80 גר` קמח 


המצרכים למוס:

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1 אינסטנט פודינג ריבת חלב

2 כוסות חלב


המצרכים לציפוי השוקולד:

150 גר` שוקולד מריר (58% מוצקי קקאו)

150 גר` שמנת מתוקה

 

המצרכים למילוי וקישוט:

1/2 קופ` משמשים פרוסים (או כל פרי אחר שאתם אוהבים, אננס, אפרסק, תות...)

 

סירופ להרטבת העוגה:

50 מל` מים חמים

50 גר` סוכר

מעט ברנדי

 

הכנת בסיס העוגה:

 להקציף את הביצים והסוכר, ידנית, עד לקבלת עיסה בהירה ותפוחה.

לערבב את הקמח ואבקת הקקאו בכלי נפרד.

להוסיף את הקקאו והקמח לסירוגין עם המים אל תערובת הביצים והסוכר ולערבב לעיסה אחידה.

לאפות בחום של 180 מע` כ- 20 דקות.


הכנת המוס:

להקציף במיקסר את כל חומרי המוס עד לקבלת קצף יציב. 

 

הכנת הסירופ:

ממיסים את הסוכר במים החמים ומוסיפים את הברנדי.

 

הכנת ציפוי השוקולד:

מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד להמסה של השוקולד.

 

 הרכבת העוגה:

לוקחים את התבנית עם הבסיס האפוי, מרטיבים בסירופ, ומפזרים מעל את חתיכות הפרי שבחרנו.

שופכים מעל את המוס ומשטחים יפה לשכבה אחידה חלקה ויפה. 

מכניסים למקרר לייצוב הקרם. אם ממהרים ניתן להכניס להקפאה.

מוציאים מהמקרר ושופכים מעל בעדינות את ציפוי השוקולד. מכניסים שוב למקרר לכ-שעתיים שלוש לפחות, רצוי אפילו להכין יום קודם. (אפשר גם להכניס להקפאה וכחצי שעה לפי ההגשה להוציא) ניתן לקשט בברס, פיסטוק קצוץ, קוקוס... או כיד הדמיון הטובה עליכם.

 

 

 


 

 

 

 

במידה ונשארה שארית מקרם המוס, ניתן להכין ממנו קינוח אישי בכוסות יפות. 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת