33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוף ופרגיות ממולאים באגוזים ברוטב חרדל שום

עוף ופרגיות ממולאים באגוזים ברוטב חרדל שום

בילדותי אני זוכרת שכנה מבוגרת שאמרה "שתינו נוכל כל דבר אם יש בו אגוזים" , ואכן אני מאד אוהבת אגוזים ואצלה לראשונה אכלתי עוף עד אז לא הסכמתי לאכול עוף שלא ברוטב ..אצלה כרעי העוף  היו עם מלא אגוזים והמון שום..ומאז היסטוריה, כיום רק עוף צלויי ותמיד חפשתי מתכון שידמה למתכון של השכנה שנפטרה לפני שנים רבות...ל
נסתי לשחזר את המתכון של השכנה ויצא דומה מאד..
אני אוהבת בעיקר כרעיים או מה שנקרא פולקס, אבל הפעם הכנתי גם פרגיות עם עור, עבור אלה שלא אוהבים להתעסק עם העצמות . 


הרוטב

העוף ממולא באגוזים ולאחר מכן ברוטב

עוף ותפוחי אדמה משוחים ברוטב בדרכם לתנור 
ולמתכון כרעי עוף ופרגיות במילוי אגוזים וברוטב חרדל שום
רוטב חרדל שום 
 במעבד מזון 
1 כפית גדושה חרדל 
שיניים מראש שום 
ככוס עלי אורגנו טרי( זה מה שקרץ לי בגינה אפשר גם ירק אחר)
מעט עלי סלרי 
כף פפריקה אדומה מעושנת  
2 כפות כמויונז(לחלופין שמן זית )

כשעתיים לפני האפייה של העוף נוציא את הבשר מהמקרר בכדי שיגיע לטמפרטורת החדר. ובאותו הזמן יספוג את טעמי המרינדה . מתחת העור של העוף והפרגיות הכנסתי פקאנים קצוצים ומתערובת התיבול .
עיסתי את העוף והפרגיות במרינדה 
בישלתי 4 תפוחי אדמה(השתמשתי באדומים) חצי בישול קררתי בזרם מים קרים וקלפתי ופרסתי גם את תפוחי האדמה מרחתי במרינדה  
סדרתי על ניר אפיה את תפוחי אדמה והעוף ואפיתי כשעה ב200 מעלות ללא כיסויי .
הוספתי את הפרגיות ואפיתי עוד 20 דקות בחום של 190 מעלות ..
היה טעים .נחטף ..

שארית שהצלתי לצורך צילום

 

 אם אהבתם את הרשומה? אשמח אם תמקסמו אותה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת