66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

בסבוסה

בס"ד

 

עוגה מבית אמא שאני מכינה אותה בעיקר לראש השנה ולמשלוחי מנות בפורים.

במקור העוגה חלבית אבל הבאתי לכם את הגירסה הפרווה שלי, זהירות עוגה משמינה וממכרת מאוד.

 

המצרכים:

2 כוס סולת
1 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
1 א.אפיה
1 כוס מיץ תפוזים

200 גרם מחמאה
שקדים

לסירופ:

1 1/2 כוסות סוכר
1 1/2 כוסות מים
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות. לשמן תבנית מרובעת בינונית.
ללוש את כל חומרי הבצק לבצק אחיד שלא נדבק ליד. בעזרת יד רטובה לשטח בתבנית (לא להיבהל נראה נמוך מדי אבל זה בסדר).
לבשל את כל חומרי הסירופ עד שהוא מצטמצם.
לאפות עד שמתחיל להזהיב, להוציא מהתנור ולסמן ריבועים על העוגה. לשים באמצע כל ריבוע שקד.לחתוך את המרגרינה לחתיכות קטנות ולפזר אותן על פני כל העוגה. להחזיר לתנור עד שהעוגה מזהיבה יפה בערך 20 דקות.
להוציא מן התנור ולשפוך מיד את הסירופ החם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת