66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

אוזני המן

בס"ד

 

אוזני המן של גיל חובב שאימצתי לפני שנים והתאמתי אותם לנו ומאז אני לא מחליפה אותם. ניתן למלות בכל מלית שרוצים פרג,תמרים,אגוזים,שוקולד,ריבת חלב וכו'.

ממליצה בחום להכפיל כמות כי זה מתחסל במהירות.

 

המצרכים:

2.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

200 גרם מרגרינה
1 כוס מיץ תפוזים
רבע כוס סוכר

למילוי:
200 גרם פרג טחון
חצי כוס דבש
חצי כוס צימוקים
חצי כוס אגוזים או שקדים טחונים (לא הכרחי אבל מאוד מוסיף)
50 גרם חמאה
1 כף תמצית וניל

 

*במקום המילוי הזה אפשר לקנות מלית מוכנה של פרג של חברת פוליבה או כל חברה אחרת ולמלות.

 

אופן ההכנה:

1. שמים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח והסוכר. חותכים את המרגרינה לקוביות ומוסיפים. מעבדים עד לקבלת פירורים.

2. מוסיפים את מיץ התפוזים ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק שמתלכד סביב הסכין , מוציאים, מחלקים לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים-שלוש (או ללילה שלם).

3. מכינים את המילוי: שמים את כל החומרים בסיר ובוחשים על אש קטנה עד שהכל הופך לעיסה שחורה ואחידה. מסירים מהאש ומצננים.

4. מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים אותו מעט על משטח מקומח כדי להפוך אותו לגמיש. מרדדים לעלה דק (כשלושה מילימטר) וקורצים עיגולים בעזרת כוס. 

5. כשכל הבצק הפך לעיגולים, מכינים את אזני ההמן: שמים כפית מילוי במרכז עיגול, וסוגרים לאוזן המן.
6. מניחים את האזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום בינוני חצי שעה, עד שהאזניים מזהיבות היטב.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת