00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

CooknBake בקורדוברו - הסיכום

22/03/2011
המון זמן לא כתבתי! התחייבתי לספר לכם על חווית הבישול שלי במסעדת קורדוברו אבל אחרי תקופה לחוצה של פרוייקטים שונים, פורים ומשלוחי מנות שהעסיקו אותי שעות רבות מול התנור במטבח, לא מצאתי דקה פנויה אחת לשבת מול המחשב ולהתחיל לכתוב.
אז את משלוחי המנות כבר חילקנו, הילדים התחפשו וחגגו בכל מסגרת אפשרית, טיילנו המון בימים האחרונים ואפילו הצלחתי לישון שנת צהריים טובה,  סוף סוף מצאתי לי זמן רגוע לכתוב ולספר.
 
מסעדת קורדוברו - אינטימית, קטנה ומקסימה
 
אז איך היה בקורדוברו?
את הבישול בקורדוברו הקדימו יומיים בהם התחלתי בהכנות. עוגת גבינה אחת נאפתה ביום ראשון ואת השניה אפיתי ביום שני. 85 פחזניות נאפו ומולאו בקרם פטיסייר משובח, חצילים רבים קוצצו לקוביות, המוני גמבות נחתכו לרצועות, דמעות רבות הזלתי כשהבצלים נקצצו והסירים הגדולים שלי, אלה שלא תמיד יוצאים מהמגירה סוף סוף יצאו החוצה ושיתפו פעולה בבישול הירקות.
מצאתי את עצמי חושבת אך ורק על היום הזה שמחכה לי. על האנשים שיבואו לטעום את מה שאני רגילה לבשל אך ורק לבני משפחתי - המצומצמת והמורחבת. קראתי בשקיקה את הפוסט של עמית אהרונסון שסיפר על הלחץ שלפני וגם אני התחלתי לשקשק.
איך לקחתי על עצמי פרוייקט כזה?
איך אני הולכת להאכיל אנשים שאני לא מכירה והם גם צריכים לשלם על זה?
איך אני ממירה כמויות של בית של חמישה אנשים לסירי ענק עבור 50 אנשים?
מה יגידו? מי יגיע? כמה יגיעו? המסעדה תתמלא? כולם יהיו מרוצים? יהיה לי קשה מידי?.....
1,000,001 שאלות שאת התשובות אליהן קיבלתי ביום שלישי ה-8/3! היום בו בישלתי בקורדוברו והגשתי מנות למסעדה מלאה חברים טובים וגם אורחים זרים.
 
 
 
 
 
בבוקר קמתי מלאת אנרגיות וקישטתי את עוגות הגבינה כך שיהיו יפות וטעימות. החצילים, הגמבות והבצלים נארזו בקופסאות להמשך בישול במסעדה כי סיר ענק לכל המרכיבים יחד לא היה לי......, ציוד אחרון נכנס לארגז שלקחתי איתי וזהו, אני מוכנה!
ב-12:30 התייצבתי במסעדה, פגשתי שם את יונתן הלר הבעלים שהרגיע ושימש כסו שף בשעות הבאות - הוא חתך, שטף וקיצץ עבורי הר של סלרי לכדורי הבשר והמון ברוקולי למרק.... בו בזמן אני קצצתי, טיגנתי, בישלתי וכדררתי 150 כדורי בשר!!
מפלס הלחץ התחיל לרדת כשהתבשילים כבר עמדו על הכיריים הגדולות והטעמים התחילו להסתדר לי.
עוד כף מלח למרק ועוד  טעימה..... כדור בשר אחד נדגם ואז עוד אחד... סלט החצילים בושל היטב ונדגם עם ג`פטה טריה - הרי חייבים לבדוק שהכל טעים בדיוק כמו שרציתי לפני שכולם מגיעים.
 
 
בשעה 20:00 לערך המסעדה החלה להתעורר וראשוני הלקוחות נכנסו וישבו על הבר הגדול. 
כשהבiן הראשן  ובו הודפסה הזמנה של מרק ארטישוק נכנס למטבח ההתרגשות הייתה בשיאה. ואז הגיע עוד בiן  ועוד אחד.... סלט חצילים הוזמן וגם כדורי בשר..... פרוסות עוגת גבינה נחתכו וקושטו ברוטב אדום של תותים והאדרנלין כבר היה בשמיים.
החברים והצמוד התחילו להגיע, אחותי וחברותיה גם, ועוד הופתעתי על ידי קרובי משפחה של הצמוד שהגיעו בלי להודיע - איזו התרגשות!!
הצמוד אמר שהרגיש כמו בעליו של ארוע פרטי :-) ואני הרגשתי כמו כלה בערב חתונתה. המון חיוכים, המון התרגשות, חיבוקים ונשיקות, מחמאות ופירגונים וחוויה חד פעמית שעשתה לי המון טוב על הלב!
צוות המטבח ויונתן הבעלים היו קשובים לרצונותי ועזרו בכל מה שרק יכלו. מעיין נדיר המקסימה הגיעה גם היא לעזור למרות שהייתה חולה!
כל מה שחששתי ממנו נעלם כלא היה! הכל דפק כמו שעון ובסופו של ערב הלכתי הביתה רעננה כאילו לא עבדתי יום שלםבמטבח... האדרנלין עשה את שלו!
אותו אדרנלין היה שם גם כשהחלקתי במטבח וחטפתי מכה רצינית שהשאירה אותי עם צלע שבורה. בזכותו המשכתי לתפקד ולהגיש את המנות שלי כאילו כלום לא קרה.
 
הוגשו כפינוק לסועדות לכבוד יום האישה הבינלאומי
 
 
חייבת להגיד שחוויתי המון חוויות מאז פתיחת הבלוג. כל מיני ארועי שיווק כאלה ואחרים שנטעו בי רשמים טובים יותר וטובים פחות, אבל חוויה מהסוג הזה מעולם לא עברתי! הרעיון הזה של להכניס את הבלוגרים אל תוך המטבח ולתת להם את האפשרות לבשל ולהגיש את המנות שלהם, אלה שעד כה רק נראו בתמונות על דפי הבלוג, הוא רעיון מדהים שאין שני לו.
אני נשארתי עם טעם טוב בפה (למרות הצלע השבורה.. ) ואת החוויה הזו אני בהחלט אנצור.
 
תודה למעיין נדיר שחשבה שאני יכולה להיות שותפה בפרוייקט שכזה, תודה ליונתן הלר שפתח בפני את מטבח המסעדה הקטנה והמקסימה שלו, תודה לכל מי שטרח והגיע לטעום, לפרגן ולחוות את החוויה הזו ביחד איתי ותודה לכם שפירגנתם וחיבקתם וירטואלית.
 
אני מאחלת המון הצלחה לטל ויובל שיבשלו מחר (יום ג`) בקורדוברו ולמעיין ונטלי שיסגרו את הסבב הזה ביום ג` הבא (29/3).
 
על הפרוייקט  והערב שלי במסעדה תוכלו לקרוא כאן בכתבה של מיכל פלטי שפורסמה בהארץ ביום רביעי שעבר.
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

87 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת