00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משלוח המנות הראשון שלי

 

את הפוסט הזה הייתי אמורה לפרסם עוד אתמול בערב, אבל לא היה לי כוח והלכתי לישון בתשע בערב. אז לצורך העניין בואו נדמיין שזה אתמול וכך הסיפור יהיה חם-חם מהתנור.

הגב כואב, התנור צועק הצילו והסוכר מבעבע בעורקים! חג פורים הגיע!
השנה החלטתי לקחת יוזמה ולהכין לראשונה בחיי משלוח מנות. כבר מתחילת השבוע ניסיתי לגבש תפריט מסודר, אך לא ממש הצלחתי. הייתי סגורה על שני מטעמים ועל שניים ממש התלבטתי. ניסיתי להכין הכל מהמצרכים שישנם בבית מבלי להצטיד ברכיבים מיוחדים. וממש עד הרגע האחרון חיפשתי לי את ה"עוגיה הרביעית" (במיוחד שהתברר שהפרג בפריז הלך לעולמו מבעוד מועד). אז בסך הכל הדברים היו קלים להכנה, אבל אני לא הייתי מאורגנת מספיק וגם ג'וניור שכבר הגיע לגיל בו מאוד-מאוד רוצים לעזור לאמא תרם את חלקו לבלגן.
ועכשיו אני די גאה בעצמי! זאת הפקה ראשונה מסוג זה מבחינתי והלקחים לשנה הבאה בהחלט הופקו. הכי כיף זה לטעום מהדברים היפים וגם לארוז את המשלוחים (כולל פתק מודפס כמובן). אני פשוט אוהבת את ההתעסקות בזה וגם כיף לי לחלק.
שיהיה לנו חג פורים שמח, כיפי ומהנה ביותר!

 

 

וזה ההרכב המנצח בכיוון השעון:
קאפקייקס שוקולד השחר
עוגיות חמאה "עננים"
אוזני המן מבצק שקדים-תפוז
חטיף אגוזים מצופה שוקולד מריר

 

מתכון לעוגיות החמאה או בשמן המקורי "פסגות לבנות של אושר" תמצאו בבלוג הכי מדהים "קסמים מתוקים ומענגים"

מתכון של אוזני המן תמצאו בבלוג מדהים לא פחות "אוגיו.נט" 

 שני הבלוגים פשוט מרהיבים, מקום מיוחד לבקר בו עבור כל מכורי המתוקים באשר הם.

 

 

ועכשיו לפינת מטעמי הבזק:

קאפקייקס שוקולד השחר מתכון של מאיה מרום מ"ידיעות אחרונות"
1 כוס ממרח שוקולד
2 ביצים
1 כפית סודה לשתיה
1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס קמח מנופה

מערבבים בקערה את כל הרכיבים פרט לקמח לתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ובוחשים מעט ככל הניתן עד שכמעט נטמע בתערובת.
מחלקים ל-12 תבניות מאפינס משומנות ואופים ב-180 מעלות כ-12 דקות או עד שהקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
מצננים ומקשטים (במקור בכף של ממרח שוקולד)- אני כרגיל עם שוקולד לבן מומס.

הערות:
אגוזים קצוצים יכולים להשתלב כאן נהדר ואולי גם קוקוס

 

חטיף אגוזים מצופה שוקולד מתכון של נועה ניסל מגזין "מותק של שף"
200 גרם תערובת אגוזים (אני השתמשתי בפקאן, מלך ושקדים)
100 גרם חמוציות (או תערובת פירות יבשים לפי הטעם)
200 גרם שוקולד מריר

מפזרים את האגוזים בתבנית תנור/טוסטר אובן וקולים 10-15 דקות . נזהרים לא לשרוף.
מצננים וקוצצים גס.
קוצצים גם את הפירות היבשים.
שוברים את השוקולד לקוביות קטנות וממיסים לקרם חלק (בבאן מארי או במיקרוגל בפולסים של 15 שניות כל פעם).
מערבבים את השוקולד עד שמצטנן לחום הנמוך מעט מחום הגוף- בודקים עם האצבע שלא חם בכלל או שמים טיפה על השפה העליונה.
מכניסים את האגוזים והפירות היבשים אל תוך השוקולד ומערבבים עד שהכל מצופה.
בעזרת שתי כפות יוצרים תלוליות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
מחכים עד שהשוקולד מתקשה וטרפים בהנאה.

 הערות:
ניתן לשנות את היחס של אגוזים-פירות יבשים לפי הטעם, העיקר שסה"כ ישארו 300 גרם
הולך לככב אצלי בפסך :-)

 

 

בהצלחה, בתיאבון וחג שמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת