33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

פוקצ`ה עם עגבניות, בצלים צלויים ופרמז`ן

פוקצ`ה עם עגבניות, בצלים צלויים ופרמז`ן

        
                                                                                    צילום קובי קונטר
עוד מתכון שלמדתי להכין בסדנה של שמן "זיתא" מהשף אורן וייס.וכהרגלי בקודש שניתי מעט 
1 ק"ג קמח
17גרםשמרים יבשים/25גרם שמרים טריים
50גרםסוכר (שמתי שתי כפות סילאן)
2כפות שמן זית זיתא
17גרם מלח (שמתי כף שטוחה) 
600מ"ל מים פושרים

3עגבניות חתוכות לרבעים       
1בצלים חתוכים לרבעים
 פרמז'ן מגורד
אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה. לאחר 5דקות לישה מוסיפים את המלח. יש להמשיך בפעולה עוד 10דקות עד לקבלת מרקם בצק אחיד.
מניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.
מורחים את העגבניות והבצלים בשמן זית זיתא וצולים לחוד בתנור שחומם מראש ל-220מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 2, פותחים בתבנית ומרדדים עם הרבה מים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-220מעלות, למשך 15-20דקות.
לאחר האפיה מפזרים עגבניות, בצלים צלויים ופרמזן.

שינויי שלי 
אני פזרתי לפני האפיה על אחת מלח גס ואבקת שום ,ועל השניה עגבניות שרי ובצל .את הבצק לפני האפייה מרחתי בשמן זית זיתא בנדיבות. וגם כשהוצתי מהתנור מרחתי בשמן זית זיתא.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת