00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

תבשיל צמחוני של חומוס וגריסים

נכון שעושה רושם שהחורף נגמר, אבל בשבוע האחרון התבשיל הבא עזר לי להתמודד עם הכפור.

את הרעיון קיבלתי מפה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4006750,00.html (תבשיל כרוב כבוש וגריסים)

בעיקרון, גם את התבשיל המקורי כבר הכנתי בעבר (תוך הפחתה משמעותית של כמות השמן, כמובן), והוא יצא טעים מאוד בעיניי. הבעיה היא שהפעם רציתי שגם החבר יאכל מהמנה, והוא די נרתע מצמד המילים "כרוב כבוש". לכן החלטתי לשדרג קצת את התבשיל בשבילו. הכרוב הכבוש עדיין שם, אבל יש מספיק תוספות שמאפילות עליו. התוצאה טעימה, משביעה ומחממת.

מרכיבים:

  • שני שליש כוס גריסי פנינה שטופים ומושרים במים כשעתיים
  • חצי כוס גרגרי חומוס בינוני מושרים כ-12 שעות (כדאי להחליף מים מדי פעם)
  • בצל סגול קצוץ דק
  • קופסת שימורים אחת של כרוב כבוש
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 200 ג' סייטן בטעם טבעי חתוך לקוביות (אפשר יותר או פחות ואפשר גם להשמיט, לפי הטעם)
  • 3 כפות שמן זית
  • תבלינים לפי הטעם. אני השתמשתי בכמון, פפריקה, מלח, פלפל וקצת פתיתי צ'ילי.

הכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את הסייטן וממשיכים קצת בטיגון.
  2. מוסיפים את הגריסים והחומוס ומטגנים עוד קצת.
  3. מוסיפים את הכרוב הכבוש, רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים מים עד כיסוי.
  5. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
  6. מבשלים כ-40 דקות, עד שהחומוס והגריסים מתרככים. משאירים בסיר המכוסה עוד כרבע שעה, אחר כך אפשר לאכול.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת