00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

זיתא משיקה "בחירת הכורם - חיים גזית"

כששלחו לי את ההזמנה מתפוז להשקה החגיגית של שמן הזית הנבחר הזה לא יכולתי לסרב.
הרי כל מי שידוע כבשלן ,אוהב בלשון המעטה שמן זית איכותי ועד שיש כבר הזדמנות ללמוד עוד קצת על שמן אז מה רע.

נפגשנו מספר בלוגרים ואנשים מהפורומים של האוכל בחנות ספייסס בתל אביב חנות שאני אישית פעם ראשונה פגשתי ובטוח שאחזור לשם שוב, ממש גן עדן לבשלן, יש שם הכל מכלים ועד בשר,גבינות וכל מה שצריך כדי להכנס למטבח לכל מטרה.


משם הובלנו כלאחר כבוד לחדר האחורי, מקום של סדנאות בישול עם מטבח מלא,קידם אותנו שולחן עם שמן זית משובח של זיתא כמובן ובגטים לטעימה,השף אורן וייס כבר נראה בשטח, מכין את הקרקע לסדנת אוכל נפלאה.

אני חייב לספר לכם קצת על המוצר ותסלחו לי על ההתלהבות: 

זיתא החלה במסורת נהדרת של בחירת כורם אשר מייצר שמן בוטיק יחד עם זיתא וחשיפתו לעולם.
התיישבנו לנו מסביב לשולחן עגול וגדול והקשבנו בעניין רב.

בחירת הכורם - חיים גזית

זיתא מביאה לצרכן טעם משובח של שמן זיתא מזן ברנע, יחד עם שמן זית מזן סורי,המופק ע"י הכורם חיים גזית והשילוב בינהם יוצר סימפוניה נהדרת של טעמים ותאמינו לי - טעמנו.
שמן זית כזה לא טעמתי מעולם, לא אצל הערבים ולא בבית בד ולא בשום מקום אחר!!


"אנו מכירים את העשייה האיכותית של חיים גזית מזה שנים רבות" אמר בנצי אלישע מנכ"ל זיתא , "זיהינו אותו ככורם גלילי שורשי, הוא הבחירה הטבעית שלנו למסיק 2010-2011 והוא מביא עמו סיפור מיוחד ויוצא דופן ,המשתלב מצויין עם המומחיות והמקצוענות שלנו".

"שמן זית זיתא בחירת הכורם - חיים גזית" הינו שמן זית פרימיום,כתית מעולה, בכבישה קרה,מיוצר מבלנד מיוחד של זני סורי וברנע ובעל חמיצות מירבית של 0.5%,השמן מתאפיין בניחוחות פירותיים ובארומה עשבונית משובחת.
הטעם שלו משלב חריפות קלה,מרירות וטעם מדהים שאהבתי מאוד.

חיים נראה איש מקסים,:

 

איש נחמד שהסביר ששמח מאוד לקבל את החסות של זיתא לשמנים שלו כחברה שזכתה השנה בארבעה פרסים של השמן הזית הטוב ביותר,ברמה עולמית בכל מיני קטג'.
כרם משפחת גזית ניטע לפני 30 שנה בגליל המערבי,בכרם 50 דונם מהזן הסורי, השולט באזור והינו בעל טעמים חזקים, צבעו חזק מאוד ונע בין צהוב לירוק.

"זיתא בחירת הכורם -חיים גזית" - יוצר במהדורה מוגבלת של 3000 בקבוקים בלבד,ניתן להשיג אותו בסניפי רשת ספיסס - כלים וטעמים בלבד במחיר היכרות של 50 ש"ח ל- 750 מ"ל

בנצי אלישע, מנכ"ל זיתא וטועם שמן מומחה נותן כמה פרטים על שמן זית שלא ידעתם ולא העזתם לשאול:

  1. שמן זית טוב הוא שמן זית טעים, לא כל שמן יערב לחיכנו, יש המון זיופים בשוק שבתג מחיר נמוך ואינם שמן זית בכלל.
  2. אין קשר בין צבע השמן לאיכותו, שמן איכותי יהיה מסונן ונקי.
  3. שמן יקר מראה על שמן איכותי יותר כי עלות הסינון הינה גבוהה יותר.
  4. ביחס למדינות אחרות אנחנו נמצאים הרחק מאחור בצריכת שמן הזית שלנו.
  5. 20% משמני הזית הנמכרים בארץ מהולים ומזוייפים.

משם עברנו להכנת מטעמים עם השף אורן וייס שלימד אותנו מה ניתן לעשות עם שמן זית:

 

 

קרפצ'יו זוקיני צרוב על הפלנצ'ה

 

8יחידות זוקיני חתוכים דק בעזרת מנדולינה

200גרםגבינת המאירי

צרור אורגנו

לימון

שמן זית זיתא

מלח גס

 

אופן ההכנה:

מורחים את הזוקיני בשמן זית זיתא וממליחים קלות. במחבת פסים שחוממה מראש – צורבים את הזוקיני משני הצדדים. לאחר מכן מסדרים אותם בצלחת ומפזרים מעל אורגנו טרי, לימון, מלח וגבינת המאירי.

וזה מתכון שוס -מומלץ לכל מי שאוהב:

 קרפצ'יו סלק וגבינת המאירי

 

20יחידות סלק בינוני

200גרםגבינת המאירי

שמן זית זיתא

מלח גס

 

אופן הכנה:

מחממים היטב תנור ל- 220מעלות,  שמים את הסלק בתבנית ומכניסים למשך שלוש שעות. ניתן לפרוס את הסלק עם הקליפה או לקלף. פורסים דק, מפזרים שמן זית זיתא וגבינה.

עוד דבר שחייבים להכין בבית:

 

 

סלט פריקי ובצלים צלויים עשבי תיבול ושמן זית זיתא

0.5ק"גפריקי

0.5ליטרמים רותחים

2ק"גבצלים חתוכים לרבעים

צרור נענע קצוצה דק

צרור כוסברה קצוצה דק

צרור ארגולה קצוצה דק

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

שמן זית זיתא

לימון

מלח ופלפל שחור גס

 

אופן ההכנה:

עוטפים את הבצלים בשמן זית זיתא ומלח, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200מעלות עד לקבלת צבע צהוב.

מבשלים את הפריקי בסיר עם מים רותחים ומלח למשך 15דקות. מקררים ושמים בקערה. מוסיפים את הבצלים, פטרוזיליה, נענע, ארגולה, כוסברה, שמן זית זיתא, לימון ומלח ומערבבים.

זה טעים עד טירוף - כמובן עם ים של שמן זיתא,ת'אמת לא עשיתי הרבה בסדנת בישול הזו, יותר אכלתי וצילמתי;),(מישהו הרי חייב לצלם ולטעום), זה סיכון מקצועי כמו שאמרה אחת הבלוגריות שהיו איתי.

השמן מעולה ואני משתמש בו בבית - אני ממליץ בחום לטעום אותו, מבטיח לכם משהו מיוחד.

רציתי להודות לתפוז, לזיתא ולספיסס על האירוח הנפלא והחוויה המיוחדת,תענוג היה לפגוש את כולם סוף סוף ולראות את הפנים מאחורי הניקים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת