33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

שוקולד צי`פס משמחות.

חג פורים בשבילי הוא חג האפייה, במיוחד בשנים האחרונות שהילדים גדולים ונדרשים להביא משלוחי מנות לכיתה.

מידי שנה אני מנסה לגוון את "תפריט העוגות" . מנסה למצא מתכון שונה להכנת בצק אזני המן, לפנק את הילדים, חברים ,לקוחות ומשפחה.

להכין משלוח מנות ביתי אינו קל בימינו כיון שהילדים מחפשים בעיקר חטיפים או ממתקים קנויים ולא עוגות אפויות. כמו כן המורה שולחת "רשימת מכולת" מה להכניס למשלוח.

השנה ילדיי הגדולים , בתיכון, ערכו ארוחת בוקר בכיתה ואני התבקשתי להכין עוגת מייפל לבן ואזני המן במלוי שוקולד לבת  - קלי קלות מבחינתי.

ובבית הספר היסודי שיחקו "גמד וענק" במהלך השבוע ,אז חשבתי שעוגיות שוקולד צ'יפס יכולות להיות מגניבות כדי לפנק את הענק וזו היתה התוספת השנה בנוסף לעוגיות שיבולת שועל- למבוגרים המקפידים על בריאותם שברשימה שלי.

חיפשתי ומצאתי מתכון של קארין גורן , "שוקולד צי'פס שחור לבן" - שיחקתי מעט ...ושיניתי.

200 גרם חמאה רכה.

3/4 כוס סוכר.

3/4 כוס סוכר חום.

2 ביצים.

כוס וחצי קמח לבן + 1/2 כוס קמח שיפון או קמח מלא/ קמח כוסמין.

1 כפית סודה לשתייה.

1/2 כפית מלח.

1 כוס שוקולד צי'פס.

1/2 אגוזי מלך/ פקאן טחונים.

 בקערת המקסר, עם וו הגיטרה מעבדים חמאה + 2  סוגי הסוכר ותמצית הוניל במהירות בינונית, לקבלת תערובת קרמית.

 מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומעבדים לתערובת אחידה.

 מנמיכים את מהירות המיקסר מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח. כשהעיסה מוכנה להוסיף את השוקולד והאגוזים בצורה ידנית.

 מניחים על תבנית אפייה נייר אפיה וצרים בעזרת 2  כפות עיגולים אותם מניחים על התבנית. 

אופים בחום של 180 מעלות למשך 15 שעה לפחות. כשקצוות העוגיות מתקשות , והעוגיות משחימות זהו הסימן שהעוגיות מוכנות.

העוגיות רכות, נימוחות ומתחסלות. אני אפיתי 2 כמויות השבוע ,כדי שיספיקו לי למשלוחי מנות.

חג שמח ושבת שלום אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת