33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

אורז ברוטב עגבניות.

המתכון הנוכחי נולד במקרה , היה כל כך טעים שהחלטתי להשאיר כאורח קבוע בתפריט הביתי.

רוטב לפסטה אנחנו מבשלים מידי שבוע אם ללזניה או לספגטי או  רביולי.

רוטב עגבניות.

1 ק"ג עגבניות גדולות ובשלות.

3 כפות שמן זית.

1 בצל קצוץ דק,

4 שיני שום כתושות

1 כף עלי אורגנו מיובשים, אפשרי,

2 כפות עלי ריחן קצוצים גס, אפשרי.

4 כפות רסק עגבניות,

2 כפיות סוכר,

מלח ופלפל.

חולטים את העגבניות, מנקים אותם מהקליפה וקוצצים.

מחממים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים את הבצל ומאדים, תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך.מוסיפים את השום, את העגבניות, האורגנו , רסק העגבניות והסוכר.

מביאים לרתיחה, מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף רתיחה , כשהסיר מכוסה.

הרוטב מסמיך, בודקים טעמים.

למנה זו משתמשים ב 3/4 כוס רוטב  עגבניות מוכן.

1 כוס אורז מלא עגול, מומלץ. מושרה ב 4 כוסות מים.

לסיר רחב מכניסים את הרוטב, מרתיחים מעט, מוסיפים את האורז המסונן ומאדים בסיר מכוסה למספר דקות. אחר כך מוסיפים את נוזלי ההשריה, לתבל במלח ופלפל טחון ומבשלים כ 45 דקות .

התבשיל הינו מעט סמיך ועיסתי, לשים לב שהאורז אינו נשרף בתחתית בגלל הרוטב.

 מתכון זה מצטרף לרשימת מתכונים טובים וטעימים של אורז מלא,  לכל אלו שלא אוהבים, לא יודעים, לא מכירים,  סולדים,חושבים שאורז מלא בריא אך לא טעים .... תנסו, תבשלו , תתבלו ותראו שאורז מלא הוא מזון טעים, איכותי, עשיר בטעמים וגוונים. 

לסיום , תקופה זו של סוף החורף ושלהי האביב זהו זמן מתאים לניקוי אביב, לחיזוק הגוף ושמירה על תחזוקה גבוהה לקראת השינוים במזג האויר....ברשומה הבאה אסביר ואפרט. בינתיים בתאבון .

 ביי אתי.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת