88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת פרג לפורים ולכל השנה

 

העוגה הזו נולדה מכך שנשארו לנו מצרכים ולאחותי הבזיק רעיון להכין עוגת פרג.

קודם כל להכין את מילוי הפרג, על מנת שיתקרר עד שנכין את העוגה. 

מצרכים לפרג: 

  1. 200 גרם פרג
  2. 1/2 כוס סוכר
  3. 1/2 כוס מיץ תפוזים (אפשר חלב אני שמתי מיץ תפוזים)
  4. 2 כפות ריבה
  5. מעט פירורי ביסקויטים - אנחנו שמנו את הקצוות של הרולדות

 הכנת הפרג: 

  1. להכניס לסיר קטן ולבשל ביחד: פרג, סוכר, מיץ תפוזים וריבה  או דבש
  2. להוסיף את פירורי הביסקויטים לערבב
  3. לבשל את התערובת כמה דקות עד שהיא נעשית סמיכה אבל לא סמיכה מידי
  4. אם התערובת סמיכה מידי, להוסיף עוד קצת מיץ, אם דלילה, להוסיף עוד קצת פירורים, לכבות את האש, לקרר. 

מצרכים לעוגה

  1. 2 חלבונים שנשארו מהבצק של האוזני המן
  2. 2 ביצים שלמות
  3. 2 כפות סוכר
  4. 1/4 כוס מיץ תפוזים
  5. 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם אבקת אפיה – לסנן את הקמח 

הכנת העוגה: 

  1. לטרוף ביחד חלבונים, ביצים וסוכר – לא להקציף
  2. להוסיף מיץ תפוזים ולהמשיך לטרוף
  3. להוסיף 1.5 כוסות קמח, לערבב, התערובת צריכה להיות דלילה
  4. לחלק את הבצק בשתי קערות
  5. לשפוך לתבנית מתאימה את הבלילה מקערה אחת
  6. לקערה הנוספת להוסיף עוד חצי כוס קמח, לערבב להניח בצד
  7. מעל הבלילה שבתבנית לפזר בשכבה אחת את הפרג
  8. לכסות בבצק מהקערה הנוספת
  9. לשלוח לתנור לאפיה של שעה בערך בחום של 160 מעלות
  10. לפני סיום האפיה, להוציא את התבנית, לחתוך לפרוסות, לשפוך מעל מייפל
  11. לשלוח שוב לתנור לעוד 5 דקות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת