00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

ארוחת צהריים "פיוז`ן משוגע"

 

לפני זמן מה גילינו שג'וניור אוהב לאכול דגים. נתנו לו לטעום מהסלמון בגרסא שלי (האיש עושה לו משרה אחר) והדג זכה להצלחה לא מבוטלת. לכן בפעם האחרונה ששלחתי האיש לקנות דגים, ביקשתי כמה סטיקים קטנים בשביל הילד. ובשבוע שעבר פתאום נזכרתי שעוד נשאר לי סטיק אחד והגיע הזמן לתת לעוף קצת לנוח.
אז את הדג הכנתי כמו שאני אוהבת עם סויה,סילאן וצ'ילי מתוק ולאחר כמה דקות של מחשבה אילתרתי לידו כוסמת ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות. לא בטוח שבבית אחר תיתקלו בשילוב שכזה: דג במשרה אסייתי, כוסמת מרוסיה ושעועית מזרחית לחלוטין (טורקית או עירקית אני לא בטוחה), אבל אני לא מתיימרת לפתוח כאן אסכולה חדשה, אלא ליהנות מאוכל טעים וקצת משוגע.

 

 

 

 

המרכיבים:
לדג:
1 סטיק סלמון
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן (או דבש)
1/2 כף רוטב צ'ילי מתוק

לכוסמת:
1 כוס כוסמת (חומה)
1 בצל קצוץ
2-3 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם

לשעועית:
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 עגבניה מגוררת
כ-2 כוסות שעועית חתוכה מוקפאת
2-3 כפות שמן
3 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה,כורכום לפי הטעם
מים

 

ההכנה:
הסלמון בקערה או צלחת עמוקה מערבבים יחד את חומרי המשרה, טועמים ומוסיפים מתיקות/מליחות לפי הטעם. משרים את הדג כשעה. הופכים כמה פעמים במהלך ההשריה.
מניחים את נתח הדג בתבנית חד פעמית/פיירקס ואופים בחום של 200 מעלות כ-10 דקות (או עד דרגת המוכנות הרצויה)

הכוסמת מטגנים בסיר את הבצל עד הזהבה .
מוסיפים את הכוסמת , מערבבים ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים מים לפי יחס של 2:1 (כלומר שתי כוסות מיםי על כוס כוסמת) ומביאים לרתיחה.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים בסיר מכוסה עד שכל המים נספגים.

השעועית מטגנים בסיר נוסף את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את קוביות הגזר, מערבבים, מכסים את הסיר ומאדים כ-5 דקות (עד שהגזר מתרכך קלות).
מוסיפים את השום ומערבבים, מטגנים כדקה (להיזהר שלא יישרף).
מסיפים את השעועית ומערבבים הכל היטב.
מוסיפים מים עד לגובה השעועית ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את העגבניה המגוררת, רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים.
מנמיחים את הלהבה למינימום ומבשלים כחצי שעה-40 דקות עד שהשעועית רכה. (בודקים במחצית הזמן אם יש מספיק נוזלים ומוסיפים במידת הצורך).

 

הערות:
גיוונים למשרה של הדג: ג'ינג'ר טרי מגורר, שום כתוש
גיוונים לכוסמת: 10 פטריות מכל סוג שהוא חתוכים דק, מטוגנים יחד עם הבצל פני הוספת הכוסמת

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת