33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

שמן זיתא-בחירת הכורם כרם גזית

קבלתי הזמנה בזו הלשון

אני לא אפספס כזו הזמנה, בערב גשום וסגרירי שמתי פעמי לתל אביב מסוקרנת לקראת השקת שמן זית חדש של "זיתא" בחנות הכלים והטעמים הקסומה spices  הוקסמתי מהחנות הכלים והטעמים, מהשפע והמבחר וטיב התוצרים, ממש לונה פארק למבשלים. מאחורי החנות ניצב לו חדר סדנאות.שף הבית של spices השף אורן וייס קיבל את פנינו במטעמים רווי שמן זית.


                                                                                                                     צילום: קובי קנטור
בתמונה סלסת עגבניות ובצלים שרופים  ממרח זיתי קלמטה ושקדים קלויים.


                                                                                                                      צילום: קובי קנטור
בתמונה פוקצ'ה עם עגבניות, בצלים צלויים ופרמז'ן  המתכון בקישור 
הכרתי את  המנכ"ל  זיתא בנצי אלישע וחיים גזית הכורם הנבחר המארחים של "זיתא" - בית הבד הגלילי.


                                                                                                                       צילום:קובי קנטור
למדנו על עוד צעד חשוב במהפכה שעובר ענף שמן הזית בישראל, הפעם עם השקה של שמן זית המבוסס על זיתים המגיעים ממטע של הכורם חיים גזית  ,שנטע את כרמיו באדמות המשפחה ,הממוקמות בשדות כפר מכר.הגלילי.. שמן הזית המקובל הוא למעשה בלנד של זיתים ממטעים שונים, הוצג בפנינו שילוב בין הכרם המשפחתי, ותיק ומסורתי,ובית בד המודרני של זיתא בדומה לנעשה בעולם היין. מדובר בשמן כתית מעולה הנעשה בכבישה קרה, ומשלב זני סורי וברנע. יש לו כמתבקש רמת חמיצות מרבית של 0.5%, וריח עמוק המזכיר ריח עשב, פירותי נעים וטעם מוצלח.  

נהנינו מסדנת בישול עם השף אורן וייס, אכלנו מטעמים שלמדנו להכין, קבלנו חוברת מתכונים ,

                                                                                                                     צילום: קובי קנטור
נהיננו מהכנת תבשילים,בתמונה מכינות סלט  סלט פריקי ובצלים צלויים עשבי תיבול ושמן זית זיתא


 
 קרפצ'יו דג ים, שמן זית זיתא ותרד טורקי                                                            צילום: קובי קנטור
בסוף הערבחכתה לנו ההפתעה הגדולה, התעשרנו במתנות שוות ..מחבת  צליה, קולפן ירקות וסכיןשל  DUNE,

ובנוסף בקבוק שמן זיתא בחירת הכורם.

מחבת הצליה הוכחה עצמה כטובה ביותר, שמון מועט וצליה של קישואים חצילים וסטייקים הניבא תוצאה מדהימה .


וכבר הכנתי סטייק חציל על טחינה ויוגורט עיזים
הקולפן הקרמי קלף בקלילות ירקות ,והסכין התגלתה כסכין קרמית קלה, חדה ונוחה לשימוש.

והשמן, ניסיתי אותו גם בטיגון וגם בתיבול בשניהם היה מועלה ובעל טעם עשיר, דומיננטי עם רמזים של חריפות ומרירות שנותנים תחושה נעימה.יש טועמים מבאי ביתי שלא אהבו את טעמו העשיר והדומינטי אבל עלי הוא מאד אהוב. לצערי לא כל אחד יזכה להנות מהשמן הנ"ל ,הנמכר בחנות spices ובחנויות מובחרות מאחר ושווק רק ב3000 בקבוקים של 750 מליליטר, במחיר של 55 ש"ח

ברכות חמות לחיים גזית על הבחירה הכורם ואיחולי הצלחה בהמשך,
הרבה תודה ל

 לצלם קובי קונטר,לשף אורן וייס ולמיכל היקרה.
להתראות באירוע הבאה.
למתכון הפוקצ'ה לחצו כאן
למתכון סטייק חצילים על מצע טחינה לחצו כאן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת