77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

רולדות וסהרונים - לפורים ולכל השנה

 

בהמשך לרשומה הזו שבה נפגשנו אחיות להכנת עוגות לפורים אני מביאה כאן שני מתכונים

רולדות מבצק פריך - מתכון של מירה אחותי

מצרכים:

  1. 1  קילו קמח תופח של אוסם
  2. 2 חבילות מרגרינה רכה, לא נוזלית
  3. 3 ביצים שלמות
  4. 2 סוכר וניל
  5. 1/4 כוס מיץ תפוזים
  6. 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

  1. לנפות את הקמח לתוך קערה
  2. לעשות גומה, להכניס את המרגרינה הרכה, ללוש היטב
  3. להוסיף תוך כדי לישה את הסוכר וסוכר וניל להמשיך ללוש
  4. להוסיף ביצים, להמשיך ללוש ולאחר מכן את מיץ התפוזים בהדרגה ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק רך
  5. לחלק את הבצק ל-6 כדורים
  6. לשטח את הבצק על משטח עבודה, למלא במילוי שבוחרים, לגלגל לרולדות
  7. להניח בתבנית מתאימה ולעשות חתכים עם סכין לפני האפיה
  8. לאפות בחום 170 מעלות בין 20 דקות לחצי שעה, לבדוק שלא ישרפו
  9. להוציא מהתנור, לקרר מעט, ולחתוך לפרוסות
  10. לפזר מעל אבקת סוכר
  11. לשמור בקופסא סגורה

 מילויים לרולדות:

  1. ממרח חלבה מעורבת עם אגוזים קצוצים
  2. ממרח תמרים עם אגוזים
  3. ממרח נוטלה
  4. פרג, צריך לבשל את הפרג לפני המילוי

 סהרונים מבצק פריך - מתכון של שולה אחותי

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח תופח של אוסם
  2. 2.5 חבילות מרגרינה של 200 גרם - רכה אבל לא נוזלית
  3. 3 ביצים
  4. 1.5 כוסות סוכר
  5. 2 כוסות קוקוס
  6. 2 סוכר וניל 

אופן הכנה: 

  1. להכין שתי קערות:
  2. בקערה ראשונה לנפות את כל הקמח - להניח בצד
  3. בקערה שנייה לערבב שאר המצרכים
  4. להוסיף את הקמח לאט לאט, בהדרגה, עד לקבלת בצק רך
  5. ליצור צורות של ירח
  6. לאפות בחום 170 מעלות 1/4 שעה, לבדוק שלא ישרפו
  7. כשהעוגיות מתקררות, לפזר מעל אבקת סוכר, או לצפות בשוקולד 
  8. לשמור בקופסא סגורה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת