88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מפגש אחיות להכנת עוגיות לפורים

 לכבוד חג פורים המתקרב, החלטנו, אני ושלושת אחיותי, אתי, מירה ושולה, להפגש אצלי בבית ביחד עם אמא שלי, ולהכין אוזני המן, ועוגיות, וכמובן לצלם.

 אחיות שלי, מירה שולה אתי ואמא שלי

.

יותר מאשר הכנת העוגיות, זה החברותה, ביום יום לא יוצא לנו להפגש הרבה, ולכן אנחנו מנצלות כל הזדמנות להפגש, הפעם החלטנו גם לשלב אפיה לכבוד פורים.

המטבח שלי הפך להיות חמ"ל פורים, קבלתי מהן רשימת קניות, ויצאתי לדרך. כן אני עשיתי את הקנייה המרוכזת, כדי שהן לא יצטרכו לסחוב, ואני הכנתי את המטבח שלי, ואני גם הכנתי להן ארוחת צהרים, כי שלושתן חזרו מהעבודה ישר אלי.

באמצע העבודה, דפיקות בדלת, ואמא שלי גם הגיעה, ישר מהמועדון שלה, להיות עם הבנות שלה ולהשגיח מקרוב.

הנה זה קורה:

אני הייתי אחראית על הצילומים וגם שימשתי סו שף, מה שביקשו הבאתי, ניקיתי, סידרתי

מירה התלבשה על הכנת הרולדות - אוהבת לעבוד עם כפפות, יש לה ידיים עדינות

את המתכון של הרולדות הכנתי ברשומה נפרדת כאן בבלוג, הנה קישור:

 http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1921468&r=1

שולה התלבשה על הכנת הבצק למעמולים:

את המתכון המלא של המעמולים תוכלו למצוא כאן בקישור וגם ערכים תזונתיים למעמולים

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/697

ואתי התלבשה על הכנת אוזני המן

גם את המתכון של אוזני המן תוכלו למצוא כאן בקישור וגם ערכים תזונתיים לאוזני המן

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/699

ממרח תמרים על הרולדה

 הרולדות יוצאות מהתנור חמות חמות וצריך לחתוך אותם לפי הסימנים

 מירה משדלת אותנו לאכול פרוסה מהרולדה, כל כך טעים

 שולה מכינה את המילוי למעמולים

 ככה נראה המילוי - בינינו, לא דומה לקובה?

שולה צובטת את המעמול עם צובטן ועושה בו צורות

 המעמולים המוכנים מחכים לאבקת סוכר

אתי מכינה אוזני המן במילוי ממרח חלבה

אוזני המן שיצאו מהתנור ומחכים לאבקת סוכר

אתי מכינה עוגת פרג, מכל מה שנשאר, אין אצלה כמויות, הכל לפי העין, שופכת, מוסיפה, מערבבת

 מחלקת את הבצק לשניים, על השכבה הראשונה מוסיפה פרג

 ומכסה בשכבה נוספת של בצק

 והנה העוגה שיצאה מהתנור, שופכים עליה סירופ מייפל

עוגת הפרג מוכנה

זהו, הסתיים המפגש הכיפי הזה תודה לאחיות המדהימות שלי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

55 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת