00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

נתחי סלמון צרובים במחבת

לפני שאנו ניגשים למטבח בואו נעשה הכרה קצרה עם הדג הנפלא הזה, הסלמון הנקרא בעברית אלתית.  

דגי הסלמון בוקעים מביצה, במים מתוקים משם הם נודדים לים הפתוח ושבים לצורך רבייה, במים מתוקים.

הם ניזונים לרוב מצמחים אך אם אחד מחבריהם ימות, הם יאכלו גם אותו (ככל הנראה לא ממש דגים סנטימנטלים...)


אלו
דגי מאכל פופולריים במיוחד וזאת בשל טעמם המשובח, הנחשב כבריא, הודות לתכולת חלבון גבוהה בבשרם ורמות שומן נמוכות. כמו כן יש בהם תכולה גבוהה של אומגה 3.

צבעו של הסלמון הוא  ורדרד כתום מבפנים וכסוף מבחוץ. (דג בהחלט מרשים לכל הדעות)


 

כיום דגי הסלמון זמינים מאוד לנו הצרכנים, מאחר וניתן למצוא אותם בכל סופר או חנות לממכר דגים. הם מגיעים בכמה צורות מכירה -  כפרוסות יפות ועסיסיות, כנתחי פילה נקיים מעצמות או כדג שלם.

                                

 

 

 למרות העדפתי הבסיסית, כפי שכבר ציינתי בעבר, לראות את דגת הים בים או באקווריום ולא בצלחת,  דג הסלמון הוא  יוצא דופן מבחינתי, מאחר וצבעו הורדרד, טעמו העדין וצורתו הבשרנית ואף החושנית (אם יותר לי לציין), מזמינה אותו תכופות אל צלחתי, ובכל צורות העשייה וההגשה. 

ובכן לאחר שהכרנו את הסלמון מקרוב ורגע לפני שאנחנו מרחמים עליו ומחזירים אותו לים, אתן לכם מתכון קל להכנת נתחי סלמון צרובים במחבת פסים.

 

                                      המצרכים:

  •  6 נתחי פילה סלמון טרי, עם עור וללא עצמות, במשקל 100 גרם כ"א

  • שמן זית

  • עלי טימין יבש

  • מעט פטרוזיליה קצוצה 

  • 3 ענפי טימין יבש שלמים (לקישוט)

  • 1 לימון

  • מלח

  • פלפל שחור

  • מעט צ'ילי יבש גרוס

 

                                         ההכנה:

 

  • מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, עלעלי הטימין, המלח, הפלפל השחור והצ'ילי הגרוס.

  • מורחים את נתחי הסלמון בתערובת מכל הכיוונים, בעדינות.

  • מחממים מחבת פסים לדרגת חום גבוהה, מניחים את נתחי הדג כאשר הצד של העור כלפי מעלה, וצורבים כשתיים שלוש דקות, עד לקבלת פסים יפים.

  • הופכים את נתחי הדג לצד השני לעוד כשתיים שלוש דקות נוספות. (להזהר לא יותר מידי זמן כדי לא לייבש את הדג)

  • להוציא מהמחבת ולסדר יפה בצלחת הגשה.

  • לפזר למעלה את הפטרוזיליה הקצוצה וענפי הטימין השלמים, לסחוט מעל את מיץ הלימון, ולהגיש.

  • במידה ולא אוכלים מייד, רצוי להכניס כמה דקות לפני ההגשה לחימום בתנור ורק לאחר מכן לסחוט את הלימון ולהגיש.

בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת