00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

בורקיטס טורקי עם חצילים

10/03/2011

 

את חמותי הטורקיה ז"ל הכרתי כשכבר היתה מבוגרת. בכל יום שישי היינו מתארחים אצלה לצהריים ונהנים מאביקס או גרבסיקס (שעועית או חומוס)  מהבילים אותם הכינה בסיר לחץ. לכל חג ומועד היו מאכלים מיוחדים, אבל את הדברים שדרשו יותר עבודה כבר לא היה לה כוח לעשות, לכן את הבורקיטס טעמתי פעמים ספורות ואני כבר ממש לא זוכרת את הטעם האמיתי. לא השכלנו ללמוד ממנה לבשל את המנות המיוחדות, מה גם הכל היה אצלה "קצת מזה, קצת כך", לכן חלק מהמאכלים אנו מגלים איך להכין דרך הרשת והעיתונים השונים.
לראשונה הכנו בורקיטס-כיסונים ממולאים מבצק פריך, כשנתקלתי במתכון ב"לאישה" לפני כמה שנים טובות. מאז הכנתי אותם די הרבה ובהצלחה יתרה, שכן הבצק מאוד נוח לעבודה. ועכישו כשג'וניור גדל קצת ויש יותר זמן פנוי אפשר לשכוח קצת מבלינצ'ס/פנקייקס ולהכין משהו יותר מורכב.
הכיסונים הזהובים האלה ממש נפלאים! הבצק פריך ומתפורר, המלית המלוחה רכה ומתמסרת... יופי של ארוחת בוקר ליום שבת שטוף שמש!

 

 

 

 

המרכיבים (כ-20 יחידות):
500 גרם קמח (3.5 כוסות)
100 גרם חמאה
100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס ) מים
1/2 שקית אבקת אפיה
1 כפית שטוחה מלח
ביצה טרופה להברשה ושומשום לזריה

למלית חצילים:
1 בצל קצוץ
2-3 כפות שמן

1 חציל
2-3 עגבניות
מלח, פלפל, סוכר לפי הטעם

 

הכנת המלית:
מגררים את החציל גס, ממליחים ושמים בצד לניקוז הנוזלים.
מגררים גס גם את העגבניות.
שמים במחבת כמה את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
סוחטים היטב את החציל ומעבירים למחבת, לטיגון קל.
מוסיפים את העגבניות המגוררות ומערבבים.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים.
מאדים על אש נמוכה במחבת מכוסה כ-20 דקות. טועמים ומתקנים התיבול אם יש צורך.


הכנת הבורקיטס:
מוציאים את החמאה מהמקרר כשעה לפני ההכנה, חותכים אותה לקוביות, כדי שתהיה נוחה יותר ללישה.
מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים.
מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות (במקור מצוין כ-35 גרם כל אחד) ומעצבים אותן לכדורים.
מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ, וממלאים בעזרת כפית במלית הרצויה.
מקפלים העיגול לחצי ומהדקים היטב בקצוות (בעזרת אצבעות או מזלג).
מניחים את הבורקיטס על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בביצה טרופה ומזורים  שומשום מעל.
אופים בחום בינוני (כ-180 מעלות) כ-25 דקות או עד הזהבה יפה.
מצננים מעט (המלית רותחת בפנים) ומגישים עם ביצה קשה כמובן.

 

הערות:
אם הבצק ממש נוטף שומן, אפשר לאחסן אותו קצת במקרר ואז להמשיך
הפעם הכנתי המלית מחציל בלאדי, המרקם שהתקבל היה הרבה יותר אחיד ורך
ניתן להכין בצק גם מ3.5 כוסות קמח+100 גרם חמאה+1גביע שמנת חמוצה+1שקית אבקת אפיה
ניתן למלא בתערובת גבינות וגם חציל קלוי+הגבינות

 

בהצלחה ובתיאבון!



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת