00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

אוזני המן מבצק פרסבורגר

אוזני המן מבצק פרסבורגר

נכון שהבטחתי לכם עוד כמה 'אוזני המנים' ?

אז הפעם אני מביאה לכם אוזני המן מבצק פרסבורגר - במלית פרג מעודנת, ממטבחו של השף מוטי בוחבוט - שף מלון ענבל ירושלים.

את השף מוטי בוחבוט הכרתי לפני כשבועיים במסיבת עיתונאים חשובה שהתקיימה במלון.
התקבצנו שם כ- 75 מהעיתונאים הבולטים בארץ  וכולנו פה אחד אמרנו שהאוכל במלון הוא משהו אחר ממה שנהוג להגיש בבתי מלון בדרגה דומה. ההקפדה על פרזנטציה מושלמת, שילוב טעמים מיוחד ושפע של מנות מגוונות מבטיחה הנאה רבה בארוחה. 

לכבוד חג פורים המתקרב ובא בצעדי ענק, שף מוטי בוחבוט, השף החדש והמוכשר של מלון ענבל בירושלים, יצר אוזני המן טעימות במיוחד מבצק פרסבורגר (בצק שמרים פריך) במלית פרג מעודנת.

מי שיבלה במלון ענבל בירושלים בזמן הקרוב יזכה ליהנות מאזני ההמן של שף מוטי בוחבוט יחד עם שאר המטעמים שהשף הכניס למלון.

בינתיים אתם מוזמנים לנסות להכין אותם בבית!

 

אוזני המן פרסבורגר של שף מוטי בוחבוט


חומרים לכ-50 יחידות


חומרים לבצק:
20 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
1/3
כוס חלב פושר
1/2
כוס סוכר
500
גרם קמח (4 כוסות לא גדולות)
קורט מלח 
300
גרם חמאה או מרגרינה
2
חלמונים 
1/2
גביע שמנת חמוצה
1
חלמון למריחה 

חומרים למלית הפרג:
3/4
כוס חלב (180 מ"ל)
1
כוס סוכר (200 גרם) 
3
כפות דבש (60 גרם)
100
גרם חמאה 
200
גרם פרג טחון טרי (2 כוסות)
100
גרם שקדים טחונים (כוס)
קליפה מגוררת מחצי לימון
1/3
כוס צימוקים (50 גרם) 

אופן ההכנה:

אופן הכנת המלית:
טוחנים את הפרג סמוך להכנת המלית. ניתן לטחון במטחנת קפה ביתית, או לקנות פרג בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו במקום.


  1. מרתיחים יחד את החלב, החמאה, הסוכר והדבש.
  2. מוסיפים את הפרג הטחון טרי ובוחשים.
  3. מצננים את תערובת הפרג המבושלת ומוסיפים את השקדים, הצימוקים וגרידת הלימון.
  4. לאחר מכן יש לצנן את המלית במקרר כשעה לפני השימוש.

ניתן לשמור את המלית במקרר כשבוע. במידה ושומרים אותה במקפיא של מינוס 18 מעלות, ניתן לשמרה אף מספר חודשים.


אופן הכנת הבצק:

  1. מערבבים את השמרים עם החלב וכפית מהסוכר ומתפיחים כ – 10 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח, המלח החמאה ויתרת הסוכר.
  3. מוסיפים את ייתרת החומרים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  4. מרדדים  את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ.
  5. מניחים במרכז עיגול מעט ממילוי הפרג שהתקרר, סוגרים בצורה משולשת ומהדקים.
  6. מורחים את הביצה על אזני ההמן, ורק לאחר כ- 10 דקות מכניסים לתנור (בכדיי ליצור סדקים בחלק המזוגג) ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 20 דקות.

בתיאבון ופורים שמח!

 

 

זהו.

ועכשיו אני עוזבת אתכם, ואחזור כשאחזור....

אני מאחלת לכולכם המשך יום נעים וגשם של זהב

תודה לכל מי שיגיב ו/או ילחץ על ה-   LIKE

(אל תתקמצנו, כך אדע שאתם כאן, יחד  איתי ...)  

מזמינה גם אתכם להיות חברים שלי בפייסבוק 

אריאלה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת