00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

אוזני המן במילוי פרג וצימוקים

אוזני המן במילוי פרג וצימוקים

פורים בפתח ואני אישית קצת במתח. מדוע? כי החשמונאי לא יורד לי מהווריד  וטוען שלא נכנסתי השנה בזמן לכוננות פסח (ומבחינתו  זה הרי מתחיל כבר אחרי ט"ו בשבט...) , אז כן, הוא כועס  שהשנה לא 'חיסלתי' את המזווה והמקפיא כמו שהוא חשב שנכון לעשות, אבל אני- מ'כפת לי אני ...  

נו, בחייאת אבוק, את מי פסח מעניין ? ממילא הוא (החשמונאי הלחצוץ)  אורז את כל המזווה בארגזים אטומים ומוריד למחסן , אז על מה המהומה?
כל מקפיא וחצי שמפוצצים בכל מיני אין לי מושג מה? אז נכון שהעמסתי ונכון שלא בדיוק בדקתי לפני שקניתי שוב, אבל לכעוס? למה? מה כבר עשיתי (או יותר נכון- לא עשיתי ...)
בכל מקרה ניג'וסיו מהווים סיבה מספיק טובה להתייחס  למלאי  החמאה שיש לי במקרר.
בואו נתחיל מזה שאני לא אשמה.
באמת שלא.
אחת מהסיבות שהחשמונאי מתקרצץ עליי בימים האחרונים  הוא הפאקינג חמאה הזו.  לדבריו  בפסח אפשר לעטוף את מלאי החמץ שבמקרר בניילון ולשים במדף אחד שכולו חמץ, כל עוד זה עטוף ואטום וכתוב בבירור שזה חמץ  ואצטרה אצטרה, אבל כמות החמאה שיש לי במקרר הביתי היא  לדבריו מסחרית וזה בחיים לא יצליח להיכנס במדף אחד.
איזה נודניק האיש הזה ! אני לא אשמה שהפחידו את כולנו שיש מחסור בחמאה  (אמרו שרק ברשות הפלסטינאית יש), ואני –כשמפחידים אותי  אז אני מפחדת  וברגע הראשון שראיתי שיש בסופר חמאה אז בלי להתבלבל קניתי 30 חפיסות גדולות של 200 גרם האחת, כי לא הייתה ברירה (וכן- לא היתה ברירה!)  ואני לא אשמה שהתחלתי לעבוד בעבודה חדשה ותובענית וכמעט שאין לי כוח וזמן לאפייה (רק לבחושות מהירות, וגם זה במקרה הטוב).  אז באמת,  בחי אלוהים בספר הג'ונגל שזו לא אני אשמה, זה הם בתקשורת אשמים. למה הם מפחידים ? זה הם, הם החארות, עובדה שכולם אומרים את זה ...
אז נשארה  קצת חמאה, אז זה אומר שצריך לעשות לי צונאמי ? לא יפה ! באמת שלא יפה.

בכל מקרה חשבתי לעצמי שבא לי נורא אוזני המן. אני מתה עליהם כל השנה ולא רק בפורים ואני חופשי משחקת עם מליות, מתוקות , מלוחות ובעיקר פיקנטיות, ואין כמו לחפש  (מלשון תחפושת) את האוכל שלנו לכבוד פורים.
ניסיתם פעם לעשות אוזני המן ארגנטינאיות במילוי צ'וריסו וצ'ימיצ'ורי, או אפילו אוזני אמפנדס ?  לא, אה? גם אני טרם הספיקותי, אבל תחשבו על זה....  ורגע, מה עם לחמג'ון נוסח המן האירני ?
ואם נמשיך להתפרע אז לדעתי אוזני פסטייה זה אחושלוק של מתכון וברור שעוד אהנדס אותו לטובת קוראי הבלוג הנאמנים , אז שווה לחכות ....

אז אם באוזני המן עסקינן, אז  היום אתן לכם מתכון שהוא לא שלי, אלא של אחד שאני מאוד , אבל מאוד מאוד מעריכה ומכבדת ו אני כמובן מתכוונת לאורי שפט ממאפיית 'לחמים'.
מדובר באוזני המן במילוי פרג וצימוקים

ניסיתי אותם, המתכון הזה באמת טוב. ניסיתי להסביר את אופן ההכנה בצורה הברורה ביותר ובטוחני שאם תעקבו אחר ההוראות תצליחו בול כמו שאני הצלחתי.

ועכשיו פחות דיבורים- יותר מעשים , ובואו נעבור למתכון :


 

אוזני המן במילוי פרג וצימוקים :

חומרים לכ- 40 אוזני המן

לבצק:

3.5 כוסות קמח

1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים

275 גרם חמאה

2 ביצים

1 כוס אבקת סוכר

3 כפות סוכר

קורט מלח

1 כפית אבקת אפייה


למלית:

1 כוס וחצי חלב

300 גרם פרג טרי טחון

1 כוס סוכר

50 גרם צימוקים

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים

3 כפות ריבה או  דבש

קליפה מגוררת מלימון שלם


לזיגוג:

ביצה טרופה

לגימור:
אבקת סוכר


אופן ההכנה :

מכינים את  הבצק:
מנפים יחד את  כל החומרים היבשים במתכון : קמח, אבקת האפייה, מלח, ושקדים טחונים לתוך קערה.

 יש שלוש  שיטות הכנה של בצק פריך: בתרמומיקס, במיקסר או במעבד מזון . 


 

אופן הכנת הבצק בתרמומיקס:

מכניסים את השקדים לקערה וטוחנים 10 שניות מהירות 8 מוציאים לקערה נפרדת.
מכניסים לקערת הערבוב את החמאה והסוכר ומערבבים 30 שניות מהירות 4 מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב במהירות 3.5 ומוסיפים את שאר החומרים מערבבים 40 שניות מהירות 7 ועוד 10 שניות מהירות 7 סיבוב הפוך

למי שלא ממהר אחרי שטוחנים את השקדים מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים במהירות 6  50 שניות ועוד 10 שניות סיבוב הפוך מהירות 3.

משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה שלמה.



להכנת הבצק במיקסר:

 בקערת המיקסר עם וו גיטרה בוחשים את החמאה  , וחובה להקפיד שהיא תהיה רכה- בטמפרטורת החדר, הסוכר ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת תערובת קרמית בהירה.

מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה,  אחת אחרי השנייה- עד לקבלת תערובת אחידה.

עוצרים את המיקסר ומוסיפים את כל החומרים היבשים, כלומר: הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.

לשים את התערובת רק עד לקבלת בצק אחיד. להיזהר לא ללוש יותר מדי כדי לא לפתח את שרשראות הגלוטן שבקמח.


להכנת הבצק במעבד מזון :
מכניסים מראש את  כל כמות הקמח , הסוכר , אבקת הסוכר, המלח, אבקת האפייה, השקדים הטחונים, והחמאה (הפעם צריך להקפיד שהיא תהיה קרה מהמקרר וחתוכה לקוביות קטנות) , עובדים בפולסים קצרים רק עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים לפירורים את שתי הביצים בבת אחת ושוב מפעילים בפולסים , שוב- רק עד שהבצק הופך לפירורים לחים. להיזהר לא לעבד יותר מדי , בשלב שזה נראה כמו קוסקוס – עוצרים , פותחים את המכסה , שופכים את הפירורים על משטח מקומח מעט  ומאחדים לכדור . שוב- להשתדל לעבוד מהר ובמינימום עיבוד.

 

בשלושת  שיטות ההכנה : משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה שלמה.

כעת עוברים להכין את  המלית:

בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית למשך רבע שעה (15 דקות).

מוסיפים את הריבה (או הדבש) והאגוזים.

מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה – תוך כדי ערבוב מתמיד.

 

 

 

אופן הכנת המלית בתרמומיקס:

מכניסים לקערה את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים 6דקות מהירות 1 סיבוב הפוך טמפרטורה 90 מעלות מוסיפים את הריבה (או הדבש) והאגוזים.
מבשלים עוד 2 דקות 100 מעלות סיבוב הפוך מהירות 3.



בכל שיטות ההכנה - מקררים את המלית  לגמרי.

מחממים תנור לחום בינוני -180 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר,  מאבקים את משטח העבודה במעט קמח. בעזרת כפות הידיים משטחים את הבצק, אם צריך גם חובטים מעט בעזרת המערוך. מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.

מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.

סוגרים את קצוות העיגול  לכיוון האמצע בשלוש מקומות (ימין , שמאל ולפנים) כך שנוצרת לנו אוזן המן.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.

מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
מוציאים, מצננים על רשת ומפדרים בנדיבות באבקת סוכר.

שומרים בכלי אטום.


זהו. אלו האוזניים הטובות. בהמשך תקבלו עוד מתכונים, כי אמרתי שאני צריכה להיפטר מהחמאה, והאוזניים לוקחות די הרבה חמאה, אז....

תגידו, איך התמונות?  יפות, אה? תודו , נו... אני ממש משתדלת, ולא, זו עדיין לא המצלמה החדשה, אני עוד בהתלבטויות לגביה וטרם קניתי , אבל אני בשלבי החלטה סופיים ועוד יהיו התפתחויות בנושא ...

זהו.

ועכשיו אני עוזבת אתכם, ואחזור כשאחזור....

אני מאחלת לכולכם המשך יום נעים וגשם של זהב

תודה לכל מי שיגיב ו/או ילחץ על ה-   LIKE

(אל תתקמצנו, כך אדע שאתם כאן, יחד  איתי ...)  

מזמינה גם אתכם להיות חברים שלי בפייסבוק 

אריאלה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת