00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

דגים מטוגנים ברוטב פיקנטי

לשמחתי, בזמן האחרון יוצא לי להכין יותר ויותר דגים. הגעתי סוף סוף למתכון שכייף לי להכין, כייף לי לאכול והכי הכי כייף לי לראות את הצמוד אוכל ומתענג. סוף סוף הצלחתי להגיע למנה בה טעם הדג לא מאד מורגש (מה שממש שנוא על הצמוד), הרוטב פיקנטי במידה, יש מה לנגב עם החלה והעבודה ממש לא קשה.
אז נכון, צריך לטגן את הדגים קודם לכן (כי אחרת טעם הדג כן יהיה מאד מודגש) וזה לא ממש תענוג אבל בקטנה... תוך רבע שעה הדגים מטוגנים ומוכנים להכנס לרוטב וכשמנגבים את הרוטב עם החלה הטריה ומתענגים על הטעם, הטיגון נשכח איפה שהוא מאחור.
 
אני מכינה את הדגים האלה עם פילה מרלוזה אבל אפשר בהחלט להכין את אותו מתכון עם כל פילה דג אחר (נסיכה, בקלה..) רק זהירות בטיגון שהדג לא יתפורר.
 
 
דגים מטוגנים ברוטב פיקנטי
 
מצרכים:
שקית פילה מרלוזה - מופשרת
לימון גדול אחד
מים
קמח לבן
 
רוטב:
1 בצל גדול קצוץ
1 גמבה אדומה קצוצה
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק דק
שיניים מ-1/2 ראש שום - קצוצות
3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות
1 כף פפריקה אדומה מרוקאית (פפריקה בשמן) או רגילה
1/2 כף כרכום
פלפל שחור גרוס
מלח
שבבי צ`ילי גרוסים
2 ס"מ שורש ג`ינג`ר מגורר
1/2 כף סוכר
כוסברה קצוצה
 
אופן ההכנה:
את הדג נפרוס לפרוסות באורך של כ-7 ס"מ ונשרה חצי שעה בקערה עם מיץ מלימון גדול אחד ומים עד לכיסוי הדגים.
לאחר ההשריה יש להוציא את הדגים מהמים, לסחוט היטב ולייבש במגבות נייר.
 
במחבת רחבה נשים שמן קנולה, נטבול את הדגים בצלחת עם קמח ומעט מלח מעורבבים, ונטגן משני הצדדים טיגון קצר (עד הזהבה קלה).
נוציא לצלחת עם נייר סופג.
 
הכנת הרוטב:
בסיר רחב (סוטאג`) נשים שמן זית ונטגן את הבצל, השום והפלפלים עד להתרככותם, נוסיף עגבניות קצוצות, נסגור מכסה ונבשל כמה דקות עד שהתבשיל יתמלא מנוזלי העגבניות.
נתבל בפפריקה, כרכום, מלח, סוכר, פלפל שחור, ג`ינג`ר וצ`ילי גרוס, נערבב היטב ושוב נסגור את הסיר ונבשל על אש נמוכה בין-20 ל-30 דק`! אם התבשיל נראה ללא נוזלים, יש להוסיף כחצי כוס מים רותחים.
הבישול האיטי מעשיר את הרוטב בטעם.
בתום הבישול נוסיף את הדגים המטוגנים כך שיצופו היטב ברוטב, נסגור את המכסה ונבשל 10 דק` מקסימום.
נוסיף את הכוסברה הקצוצה מעל הכל ונכבה את האש.
 
 
 מתחילים בריכוך הירקות בסיר
 
 מבשלים את הרוטב
 
טעימים גם כך - דגים מטוגנים
 
 
בתאבון!
 
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
תודה על כל התמיכה והאיחולים שאיחלתם לי לפני הערב בקורדוברו!
עדכון מפורט + תמונות אעלה בפוסט הבא.
בשורה התחתונה - היה מדהים :-)
 
סוף שבוע נעים לכולם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת