33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגה שוקולד לילדים

אפשר גם למבוגרים.....

יום שישי בצהרים, סימתי לעבוד בקלניקה, היו לי שני מפגשים טובים. הרגשתי שעשיתי שינוי, תרמתי ונתתי יעוץ, הדרכה ,כוחות לשינוי , תפריט מתאים כדי לצאת מתוך המעגל בו הם היו.

הבן הבוגר שלי שהוא מדריך בתנועת הנוער ביקש שאכין עוגה לכבוד יום ההולדת של אחד החניכים. כיון שאירחנו באותו ערב את המשפחה המורחבת ,בחרתי להכין עוגת שוקולד קלה ,שמבחינת הכמות יכולה להספיק ל 2 תבניות.

המתכון נלקח מתוך אתר "בישולים" של אסם.

5 ביצים, בטמפ' החדר.

1 כוס סוכר,

11/3 כוסות קמח,

אבקת אפייה,

סוכר וניל,

1/2 כפית תמצית רום,

1 כוס שמן,

1 כוס מים,

5 כפות קקאו,

1/3 כוס קוקוס.

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר,

1 שמנת מתוקה.

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים.

את החלבונים מקציפים, כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר.

בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים. מוסיפים את המים, תמצית הרום והשמן.

מערבבים בנפרד: קמח, אבקת אפייה, וניל, קקאו וקוקוס, מוסיפים לתערובת החלמונים.

מקפלים בעדינות  את קצף החלבונים לתערובת החלמונים.

אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות.

ברגע שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש- מוציאים מהתנור. חשוב לשמור על הטימיניג הזה, העוגה נשארת לחה.

לפני שמצפים את העוגה, מחוררים בעדינות במזלג או קיסם, כך הציפוי חודר פנימה וגורם לעוגה להיות עסיסית יותר.

הכנת הציפוי:

שוברים את השוקולד לקוביות, מניחים בקערה, מוסיפים את השמנת המתוקה וממיסים במיקרו או על סיר כפול על הגז. מקררים מעט, שופכים על העוגה.

חילקתי את המנה  לתבנית אפייה  24  ותבנית מלבנית חד פעמית.

הילדים מאוד אהבו את העוגה אך חלק מהאורחים אמרו שהיא דחוסה מידי.

ואני שמרתי על כל כללי האפייה.... מה לעשות לא ניתן לרצות את כולם.

המלצה שלי תנסו, תחליטו , אשמח לתגובה.

העוגה נשמרת לפחות 3 ימים במקרר.

בתאבון.

אתי.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת