00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוגיות בעבע ב`תמר

 

מעשה בבחור תורכי שחזר מיום מילואים בצפון הרחוק. בבוקר למחרת מתוך שינה סינן לזוגתו הרוסיה: "תחפשי לי מתכון של עוגיות שטוחות עם תמרים, כמו שאמא שלי היתה מכינה פעם ובסגנון שגיסתי העירקית יודעת להכין".
"איבדאלו נענע", אמרתי לעצמי, וניגשתי למלאכת החיפוש ברשת. עוד בטרם האיש יצא מהמיטה גיליתי ששמן של העוגיות השטוחות הוא "בעבע ב'תמר" וכבר היכנתי דף עם 3 מתכונים. שיעיין ויבחר את מה שנראה לו הכי מתאים (שכן לא היה לי מושג אם זה מה שהוא רצה). ומתוך שלושתם הוא לא בחר אף אחד, כי לא רצה מרגרינה בתוך הבצק. אז שוב חיפשנו ומצאנו (כבר לא זוכרת מאיזה אתר) מתכון לבצק על בסיס שמן.
אם זה יצא כמו שצריך עירקי אמיתי אין לי מושג , אבל מה שחשוב שהאיש היה מרוצה מהתוצאה וגם אני, שהתמרים לא ממש מלהיבים אותי נהנתי מהעוגיות הזהובות המיוחדות ואפילו פריכות.
המסקנה? מה נפלא קיבוץ הגלויות שיש בארץ! 

 

 

 

 

המרכיבים (כ-30 עוגיות):
500 גר' קמח לבן
1/2 כף שמרים יבשים
1/2 כוס+1 כף שמן
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים

המילוי:
1/2 חבילת ותמרים בוואקום
2-3 כפות אגוזי מלך טחונים
קמצוץ קינמון טחון

הציפוי:
ביצה טרופה
שומשום

 

ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
מוסיפים לסירוגין שמן ומים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים למשך שעה.

הכנת המילוי (קצת מאולתר משלנו):
שמים בסיר קטן את התמרים ומתחילם לחמם בזהירות על אש ממש נמוכה.
מוסיפים את האגוזים והקינמון וממשיכים לערבב עד שהם נטמעים בעיסה.
מסירים מהאש ומצננים.

הכנת העוגיות:
מוציאים את הבצק מהקערה ,מחלקים אותו ל-30 חלקים ומעצבים כל חלק לכדור.
לוחצים עם האגודל באמצע כל כדור ליצירת שקע רחב, נוטלים ככפית גדושה מן המלוי ומכניסים אל תוך השקע שנוצר.
סוגרים על המילוי את שולי הבצק ובעזרת כפות הידיים משטחים את הכדור לכדי "פיתה שטוחה (נזהרים שהמילוי לא יפרוץ החוצה).
מנקבים היטב כל עוגיה במזלג (כדי למנע תפיחה), מברישים בביצה טרופה וזורים שומשום מעל.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-20 דקות עד השחמה.

 

הערות:
במתכון המקורי מצוין להשתמש ב-250 גר' תמרים מגולענים, אך לא כתוב אם לקצוץ אותם או לטחון.
בתנור שלנו לקח קצת יותר מ-20 דקות עד שהעוגיות הזהיבו
יש צורך בשתי תבניות תנור בגלל כמות העוגיות
לנו נשאר קצת מהמלית ללא שימוש
*טיפ קטן: אם אין ברשותכם שמרים יבשים הכפילו את הכמות כאן פי 3 והשתמשו בטריים*

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

סוף שבוע נפלא לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת