00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

חצ`פורי

 

                                                               
 

 


 

 

חצ´פורי מאפה גרוזיני
אותנטי

מקור המתכון מאיה72
חצ'פורי  גרוזיני עם ביצה וגבינה

המאפה של "גאוגריה"

מאפה חבל"ז כמה שהוא טעים אין לכם מושג.
כמה שנים יש לי את המתכון הזה
ורק כעת יצא לי להכינו
הכנתי חצי עם ביצה וחצי בלי.
הכנתי כמות כפולה של בצק
בחצי הכמות הכנתי לחם ,התפחתי ,לפני ההכנסה לתנור חוררתי בעזרת האצבעות ומרחתי ביצה טרופה
 יצא  טעים ורך ,גם אחרי יום גם נשאר רך.

 

 
 
חצ´פורי גבינה עם ביצה
כמות 6 מאפים גדולים
הערות שלי בסוף

חומרים לבצק:
500 גרם קמח
1כף שמרים יבשים (25 גרם בשמרים טריים)
1 כוס ורבע מים פושרים (כוס מידה 250 סמ"ק)
4  כפות שמן או 30 ג´ חמאה רכה
1 כף סוכר
חצי כפית מלח
למילוי:
 250 גרם  גבינה בולגרית 5% של צוריאל
 250 גרם גבינה טוב טעם
 1 ביצה שלמה
__________
ביצים מס' 2 מעל המאפה
50 גרם חמאה להברשה
הכנה:
לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את שאר החומרים וללוש מס´ דקות עד לקבלת בצק רך.
לשים את הבצק בקערה ולהתפיח כחצי שעה, עד שהבצק יכפיל את הנפח.
ללוש שוב את הבצק ולשים בצד ל-10 דקות.
לחלק את הבצק ל-6 חלקים. שוב לתת לבצק לנוח 10 דקות
בכל השלבים לכסות את הבצק.
לרדד כל חלק מן הבצק לעיגול בקוטר כ-20 ס"מ
אחרי רידוד הבצק מוסיפים במרכז הבצק את המלית.
עכשיו צריך לקפל לצורת סירה.
מרימים את הבצק בשתי הקצוות ומהדקים  היטב משני הצדדים (כ4 ס"מ מכל צד), להשאיר את הגבינה גלויה לעין.
שמים להתפחה כחצי שעה.
לאפות בתנור  על נייר אפיה במרווחים מחומם מראש ל-220 מעלות  כ-18 דקות.
להוציא מהתנור ולמלא על כל סירה כזו ביצה אחת, לפזר מעט מלח
להחזיר לתנור לעוד כ - 8 דקות (עד שהביצה מוכנה)
כשהמאפים מוכנים מהתנור מורחים עליהם חמאה מומסת.
הערות שלי:
במקום גבינת טוב טעם השתמשתי  בגבינת "ריקוטה"
מעכתי אותה ביחד עם הגבינה בולגרית עם הביצה.
יש לעבוד על משטח מקומח בהכנת הבצק.
כשמוסיפים את הביצה אם אין מספיק מקום
פשוט דוחסים בכפית את הגבינה לכל הצדדים
כדי שכל הביצה תיכנס בפנים
אפשר להשתמש בביצים מס' 3
המאפה מוכן כשהחלמון  מעט מתקשה.
ניתן  להקפיא לאפות אפיה מלאה ללא הביצה ובאפיה
להוסיף את הביצה.
אפשר לאכול עם סלט ירקות.
בהצלחה!
 
ספר: "הריקוד של סוניה"
מחברת הספר "האי של סופייה"

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1913960

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת