00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

קלמטה

KALAMATA, כיכר קדומים 10, יפו

 

יאסו יפו

 

בתקופה האחרונה אי אפשר להתעלם מהתפתחותה של יפו. לאחר שנים של הזנחה, הבינה עיריית תל-אביב, שהאזור מהווה נכס אסטרטגי תיירותי ממדרגה ראשונה. מגדל השעון והכיכר שלידו שופצו, התשתיות המקומיות שוקמו – ותאורה חדשה התווספה. כיף לבשר כעת, שקסמה העתיק של יפו מתחיל להתגלות שוב מחדש. למרבה הצער לא כל חלקי העיר העתיקה זוכים לגורל דומה - ואזורים מסוימים עדיין משוועים לעבודות שימור ופיתוח. כיכר קדומים למשל, המהווה את ליבה של יפו העתיקה, היא פספוס תיירותי אדיר. עד לפני מספר שנים שכן כאן מועדון סאדו-מאזו מפוקפק – וכיום יש בסביבה בעיקר מסעדות תיירים נחותות. פתיחת מסעדת שף באזור שכזה מהווה סיכון לא מבוטל – ולכן מסקרן לדעת מה יעלה בגורלה של קלמטה.

 

קלמטה היא מסעדה, השואבת את השראתה ממטבחים ים תיכוניים שונים כמו איטליה, יוון וישראל. היא ממוקמת במבנה אבן עתיק, בעל חלונות עם נוף לים. מוסיקה יוונית מתנגנת ברקע, ומשרה אווירה שמחה. שף המסעדה רועי גנצ`ולה עבד בעבר במסעדות ידועות כמו רפאל, הרברט סמואל, טאפאס אחד העם – וכעת הבמה כולה שלו.

 

להלן המנות שהוזמנו:

סלט סלקים צלויים (26 ש"ח). זהו סלט כיפי, מרענן, בעל מתקתקות קלה. הוא הוגש עם עגבניות שרי, פטרוזוליה ונענע, שהוסיפה הרבה שמחה. מנה שממחישה את הקסם שבפשטות.

 

 

סלט עגבניות מוצרלה (על חשבון הבית). לכאורה מדובר בעוד סלט בנאלי, המכיל ירקות עם גבינה. הטוויסט, שהפך את המנה הזאת למיוחדת, היה בדמות קרם שום נפלא, שחיבר בין המרכיבים השונים והיה בעל טעם ממכר.

 

 

ריזוטו אנשובי (52 ש"ח). הריזוטו היה בעל צבע ירקרק, בשל השימוש בעשבי תיבול ולוביה. האנשובי הוסיף מליחות נעימה. וריאציה מעניינת ושונה מהמקובל למאכל מוכר היטב.

 

 

סופלקי טלה (68 ש"ח). מדובר בשיפוד טלה, עסיסי ואדמדם מבפנים, שהוגש עם יוגורט, עגבניות קצוצות ופיתה. מנה חביבה, אם כי לא ייחודית.

 

 

לחם הבית (18 ש"ח) הוגש עטוף בנייר עיתון – ועימו הוגשו מספר פלפלים חריפים.

 

 

 

לקינוח הזמנו טריפונס (24 ש"ח). מדובר בקינוח יוגורט עם שקדים ודבש. היוגורט היה בעל מרקם נעים ולא חמוץ מדי. הוא הוגש עם שקדים קראנצ`יים ודבש שהוסיף מתיקות נעימה. מנה אידיאלית למי שמעדיף שלא לסיים ארוחה בהפצצת סוכרים לגוף.

 

 

האוכל בקלמטה לא מורכב, לא יומרני - ולא מתבסס על חומרי גלם "נוצצים". למרות שהמנות בתפריט עושות רושם קצת בנאלי, הן זוכות לטאצ` מיוחד, שהופך אותן לקצת אחרות. האווירה הים-תיכונית הנעימה היא הבונוס למטבח המוצלח. יאסו!

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת