00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

סלט חצילים וזיתים ברוטב עגבניות

 סלט חצילים וזיתים ברוטב עגבניות

החומרים:

2 כפות שמן רגיל או שמן זית

1 בצל גדול

2-3 שיני שום פרוסות

1 פלפל אדום

1 עגבניה אפשרי שתהיה רכה

1 חציל גדול או 2 בינוניים

1 קופסה בינונית רסק עגבניות

1/2 כפית סוכר

מעט מלח  (תתחשבו במליחות הזיתים)

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

חצי כוס עד כוס זיתים ירוקים - מגולענים או טבעות

הכנה:

1. מחממים שמן במחבת גדולה. קולפים וקוצצים את הבצל והשום

ומטגנים בשמן על אש קטנה, עד להזהבה.

2. חותכים את הפלפל האדום והעגבניה לקוביות בינוניות

ומוסיפים למחבת. חותכים את החצילים לקוביות בינוניות (אפשר

לקלף אותם ואפשר גם לא - לפי טעמכם) ומוסיפים למחבת.

מטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות.

3. מוסיפים את רסק העגבניות ואז ממלאים את הכלי של הרסק

במים ומוסיפים את המים לסיר. מוסיפים את שאר החומרים -

מהסוכר עד לזיתים. מערבבים, מביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים

את האש.

4. מבשלים על אש קטנה חצי שעה לפחות. מדי פעם מסירים

מכסה, מערבבים ובודקים שיש מספיק מים ושלא נחרך מלמטה.

בתום הבישול הרוטב צריך להיות סמיך והחצילים רכים וספוגים

בו.....בתאבון.....

מקור המתכון שייך לבלוג: אוכל ודברים טובים...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת