00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

אורז מלא עם פרגיות בניחוח קינמון

 

כמו שוודאי הבחנתם, האיש שלי לא הרפתקן גדול באוכל. למרות שעם השנים הוא "התפתח" במובן הזה וכיום אוכל בהנאה רבה גם אוכל מוקפץ וגם סטיק סלמון (תתפלאו!), ברוב הדברים הוא עדיין שמרן מאוד. בנוסף, הוא מקבל ארוחת צהריים מסובסדת במקום עבודתו, כך שבימות השבוע הרגילים עלי לדאוג לארוחת צהריים לי ולג'וניור בלבד. וכאן המקום שלי לאלתר ולגוון.
אורז מלא (לטעמי כמובן) לא ניחן בטעם מדהים, לכן צריך להאשיר אותו בכל מיני תוספות. וכך ארגנתי לנו תבשיל קטן וחביב, מתובל בקצת קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט. ארוחה בסגנון "הכל בסיר אחד", בריאה, ריחנית ומשביעה מאוד.

 

 

הרכיבים (2 מנות):
1 נתח פרגית חתוך לקוביות
1/2 כוס אורז מלא
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה+2 שינים נוספות חצויות לאורך
3 כפות שמן זית
1 כף רסק עגבניות
מלח, פלפל, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן לפי הטעם
1 כוס מים

 

ההכנה:
שוטפים את האורז ומשרים במים 3-4 שעות
בסיר קטן מחממים שמן ומזהיבים את הבצל כמה דקות.
מוסיפים את השום הקצוץ, קוביות הגזר וקוביות הפרגית ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם עד שהפרגית משנה את צבעה.
מסננים את האורז ומוסיפים לסיר,מוסיפים גם את שיני השום החצויות. מערבבים קצת.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הרסק ומתבלים. מערבבים שוב.
מכסים את הסיר, מנמיחים את הלהבה למינימום ומבשלים עד שכל המים נספגים.
סוגרים את האש .בודקים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מגישים ונהנים!

 

הערות:
אורז מלא לא מגיע לרמת הרכות של הלבן ולמרות שכולו מתנפח ומתבקע, נשאר נגיס-משהו
אפשר להוסיף בכיף שורשים (פטרוזיליה, סלרי) נוספים לתבשיל

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת