00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

עוגיות בייגלה שומשום מלוחות

 עוגיות בייגלה שומשום מלוחות

חומרים:

קילו קמח

25- שימרית (חצי שקית)

1- שקית אבקת אפייה

200- גרם מחמאה מומסת (פושרת)

כוס שמן

300- מי"ל מים פושרים (כוס ורבע)

כף גדושה מלח

לציפוי:

2- חלמונים טרופים עם כפית חומץ

שומשום מעורב עם מעט מלח

אופן - הכנה:

בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת

האפייה

מוסיפים מרגרינה מומסת, שמן, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק

אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת

התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה

(הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים

מועטה יחסית). מחממים תנור ל-180 מעלות

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי

1 ס"מ וחותכים לאצבעות באורך כ-20ס"מ מעגלים ומפתלים יחד

לצורת בייגלה 

מכינים קערית אחת עם חלמונים וחומץ וקערית שנייה עם שומשום

ומלח. טובלים כל עוגייה בחלמונים ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך

שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר

אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה

אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות בערך, עד שהעוגיות

תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מנמיכים את החום ל-120 מעלות

ומייבשים עוד חצי שעה.

מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת