00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

עוגת שוקולד, וניל, תות, בננה

 עוגת שוקולד, וניל, תות, בננה

חומרים:
100- גרם שוקולד מריר
4- כפות חלב
125- גרם מחמאה
5- ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
כוס קמח תופח (140 גרם)
2- כפות קקאו
כוס חלב
קופסא שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג וניל
שקית ג'לי בטעם תות
2- כוסות מים רותחים
תותים חתוכים לפרוסות
בננות חתוכות לפרוסות
תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24 ס"מ
אופן - הכנה:
להכניס לתוך סיר קטן את השוקולד ו- 4 כפות חלב, לערבב על אש נמוכה עד המסה מוחלטת,
לכבות את האש ולהוסיף את המחמאה ולערבב עד להמסתה
להפריד את הביצים, ולהוסיף את החלמונים לתערובת השוקולד ולערבב היטב,
להקציף את החלבונים עד שיווצר קצף קל, להוסיף בהדרגה את כוס הסוכר, ולהמשיך להקציף עד שיווצר קצף יציב,
להוסיף לקצף את הקמח, הקקאו, והתערובת שוקולד, לקפל בעדינות,
לצקת את הבלילה לתבנית משומנת ומקומחת, ולאפות כ- 40 דקות בחום בינוני, בתנור שחומם מראש, העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ הננעץ במרכזה יוצא יבש, להוציא מהתנור ולצנן היטב על גבי רשת
בינתיים בזמן שהעוגה מתקררת היטב מכינים את קרם הווניל, מכניסים לקערת מיקסר כוס חלב, שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קרם יציב,
מורחים את הקרם על העוגה, מסדרים מעליו את התותים והבננות, ומכינים את הג'לי תות,
שופכים לקערה את שקית הג'לי, ו 2- כוסות מים רותחים ומערבבים עד להמסה, מצננים מעט מאוד את הג'לי ואז שופכים את הג'לי על העוגה (אפשר גם בעזרת כף) ומכניסים למקרר עד התקשות הג'לי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת