00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

רטטוי ועוד הרבה יותר

פרוסת הגבינה של יעקבס

אני מתה על גבינות קשות,רכות ובעצם... מי לא?

ולכן כשהוזמנתי שוב ע"י מועצת החלב לאירוע יריית הפתיחה של פסטיבל החלב במשק יעקבס בכפר הרא"ה, כמובן שישר אמרתי כן!

שישי בבוקר, קבוצת בלוגרים, קמנו מוקדם עלינו על האוטובוס ונסענו לכפר הרא"ה למשק יעקבס. 

קצת על משפחת יעקב - בשנת 1936 הגיעו הדור הראשון למשפחת יעקבס רות ויצחק לכפר הרא"ה והחליטו להקים את ביתם, ברבות הימים, הולך בדרכי הוריו,

הקים שלמה (ה-איש והלוגו) רפת לתפארת - בה נחלבות הפרות שלוש פעמים ביום בעזרת ציוד חדיש,ואוכלות אוכל הגדל בשדות הבעל של המשק ללא ריסוסים

ותוספים - והחלב משובח באיכות בלתי מתפשרת. 

בשנת 1997 ניגשו אליו בניו עם ההחלטה להגשים את החלום להקים מחלבה ולייצר גבינות איכותיות. ערן יעקבס, סיפר כי בהתחלה ייצרו גבינות מ 400-500

ליטר חלב ביום והיום הם מייצרים מ6500 ליטר חלב. כיום מייצרים במחלבה כ25 סוגי גבינות ויוגורטים מחלב בקר, עיזים וכבשים. ייצור החלב מתצע בציוד חדיש

ושיטות מסורתיות, האחים לומדים גם בארץ ומשתלמים באירופה בעיקר.

חשוב לציין כמובן, שכל המוצרים כשרים והמחלבה אינה פתוחה בשבת. 

ערן האח הראשון אותו פגשנו, הסביר לנו את שלבי תהליך הגיבון וייצור הגבינות האיכותיות האלו - הוספת מחמצת לחלב,חיתוך הגבן הראשוני,פסטור,

המלחה,לחיצה וכבישה,הבחלה וקירור. 

אין ספק שעכשו הבנתי למה הגבינות האלו כ"כ טעימות,מיוחדות ולעיתים נראות לנו לא זולות במיוחד, אך עבודה קשה עומדת מאחוריהן עד שניתן להוציאן לשיווק. 

ישנן גבינות כמו ברי,קממבר וסנט מור שעוברות תהליך שלוקח בין 20-40 יום והגבינות הקשות יכולות לצאת לשיווק לאחר מינ' 60 יום, ואם אתם חובבי גבינות

כמוני, מראה המקררים עמוסי גושי הגבינה הינו מראה מלבב שגורם להתפעלות.

הפסקה קצרה בהכרת תהליך הייצור לטובת טעימות: 2 מגשים עמוסי גבינות קשות ובשלות, צלחות עם גבינות רכות ויוגרט הכבשים הוגשו לנו בחצר המשק, לצד

לחמים טעימים של "אגדת לחם" (סיפור אהבה של ניבי טבנקין עם אחד מבני יעקבס הביא אותה לכאן...כך מסופר באינטרנט, ערן סיפר שזה פרי ידיה של גיסתו) -

השילוב היה נהדר. נהנתי מאוד מהלחם המתקתק עם הצימוקים והאגוזים לצד גבינת הסנט מור הרכה. 

ב12 ביקרנו ברפת קיבלנו הסבר על 110 החולבות הנמצאות בה, על הטיפול בהן ותהליך החליבה.

סיימנו את היום בקבלת מתנה מטעם מועצת החלב מלאה בכל טוב גבינות ויוגורט של משק יעקבס, בדיוק מה שהייתי צריכה כדי לפתוח את השבת עם

חיוך גדול!

משק יעקבס משתתף בפסטיבל חגיגות החלב בין ה3-13.3 ואני ממליצה בחום לבקר שם, לחוות את חווייה ולרכוש בחנויות גבינה ולחם לארוחת בוקר כפרית.

תודה למועצת החלב על ההזמנה ולמשק יעקבס על האירוח.

פוסט נוסף יישלח על פסטיבל החלב.

האתר של משק יעקבס http://www.jacobsdairy.co.il

האתר של מועצת החלב והפסטיבל http://www.milk2010.co.il/



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל michalyaniv אלא אם צויין אחרת