00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

מרק אפונה יבשה

 מרק אפונה יבשה

חומרים:

350 גרם- אפונה יבשה

סלרי קלוף וחתוך לקביות

3- גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2- בצלים קצוצים דק

2-3- כפות מרק עוף

פלפל שחור

9-10- כוסות מים

5- שיניי שום כתושות

כף תבלין כוסברה

קורט פפריקה

מלח

אופן ההכנה:

בוררים את האפונים (יש לעיתים אבנים בין האפונים).

משרים את האפונים בקערה עם מים לכמה שעות (רצוי

ללילה).

בסיר גדול מטגנים / מאדים את הבצל הקצוץ במעט

שמן, עד שקיפות.

מוסיפים את קוביות הסלרי והגזר. מערבבים ומאדים

כמה דקות.

מוסיפים את אבקת המרק ומים.

מרתיחים את תוכן הסיר, מכסים ומבשלים על אש מאד

קטנה במשך 2-3 שעות, עד שהאפונים ממש מתפוררים.

מידי פעם מערבבים בזהירות.

במחבת עם מעט מאד שמן מזהיבים קלות את השום

יחד עם מעט מלח.

מוסיפים למחבת עם השום תבלין כוסברה ופפריקה

חריפה, מערבבים ומטגנים בזהירות 1-2 דקות.

מעבירים את תוכן המחבת לסיר המרק.

מוסיפים למרק פלפל שחור טחון ומלח (אם יש צורך).

מרתיחים עוד כמה דקות.

בגלל התפוררות האפונה המרק יוצא די סמיך. ניתן

לטחון את המרק עם בלנדר מוט לקבלת מרקם חלק

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת