00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

קוסקוס ביתי

 קוסקוס ביתי

חומרים לגרגירים:

1 ק"ג סולת

3 כוסות מים

1/4 כוס שמן

כף מלח

כפית כורכום

1/2 1  כוסות מים

אופן ההכנה:

*את הסולת שופכים לתוך הקערה.

מוסיפים באופן הדרגתי את המים

ובתנועה סיבובית יוצרים מהסולת ומהמים גרגרים.

לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים,

דרך הנפה- כדי שהגרגרים יהיו אחידים.

*את סיר המרק ממלאים כליטר מים ומוסיפים

אתהסלרי, הבצל

ומרק העוף (כדי שהגרגרים יספגו מין הטעם) מרתיחים

על להבה גבוהה.

את הגרגרים שמים בתוך סיר האידוי, ולאחר מכן

מניחים על סיר המרק

על להבה גבוהה, בערך כחצי שעה.

הסימן שהגרגרים מוכנים לשלב הבא- שהמתאר של

הגרגרים הופך למעין שקוף

*הופכים את הסיר עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה

ומפרידים בין הגרגרים

בעזרת, כף גדולה.

מוסיפים לגרגירים כוס וחצי של מים + שמן + מלח +

כורכום ומערבבים הכול.

*בשלב זה מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי

וממשיכים לאדות אותם על אש

בינונית כחצי שעה נוספת.

*כשניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר

האידוי- גרגירי הקוסקוס מוכנים

יש להפוך אותם שוב לקערה הרחבה ולכסות את

הקערה במגבת- כדי שימשיך באידוי.

המרק ירקות

חומרים:

גזר

דלעת

קישואים

כרוב

בטטה

בצל

סלרי

גרגירי חומוס שהושרו לילה לפני

מרק עוף

פלפל שחור

כמון

כורכום

אופן הכנה:

מגרדים בצל ועגבנייה ומטגנים קלות ומוסיפים את

החומוס

ואת שאר הירקות ,ממלאים מים רותחים עד לכיסוי

הירקות ומביאים לרתיחה

ברגע שזה רותח שמים את התבלינים מערבבים

ומבשלים עד שהירקות מבושלים

(אפשר להוסיף עוף, בשר, או פשוט להשאיר את זה

פרווה)....בתאבון....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת