00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

לזניה

 לזניה 

חומרים:

2 כפות שמן זית

עלי לזניה

2 גביעים (סה"כ חצי קילו) קוטג’

2 ביצים

2 רסק עגבניות (אם אין – כוס קטשופ)

1 כוס גבינה צהובה מגורדת

עשבי תיבול, אורגנו יבש, ופלפל שחור גרוס,עירית (לא הכרחי,

אבל מוסיף)

אופן-הכנה:

1. יוצקים את שמן הזית לתבנית ומורחים את התחתית.

2. אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות

שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בישול

מראש (מומלץ!) מדלגים, כמובן על הבישול, וישר מרפדים בעלים

את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה, ואם

נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים כדי

להשלים את הפאזל.

3. מערבבים את הקוטג', הביצים, גביע וחצי של רסק עגבניות (או

שלושת רבעי כוס קטשופ), שלושת רבעי כוס גבינה צהובה

מגורדת וגם עשבים, אורגנו ופלפל שחור,עירית קצוצה (אם

בוחרים להוסיף אותם). מורחים שליש מהתערובת על עלי הלזניה.

4. מכסים בעוד שכבת עלי לזניה ועוד שליש מתערובת הגבינות,

ושוב עלים ושוב גבינות ולבסוף עוד שכבת עלים (סה"כ ארבע

שכבות עלי בצק וביניהן שלוש שכבות גבינה-עגבניות).

5. מורחים מלמעלה את שארית רסק העגבניות (או הקטשופ)

ומפזרים את הגבינה הצהובה ששמרנו.

6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שהגבינה מזהיבה היטב.

7. מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, פורסים ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת